Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRISTIAN BUICAN: Vizita lui Ponta în China, inutilă pentru România

Recenta vizită pe care premierul Victor Ponta a desfăşurat-o în China ne-a arătat, încă o dată, impotenţa managerială şi ignoranţa faţă de interesul public pe care candidatul socialist la preşedinţie le manifestă zi de zi, din poziţia publică importantă pe care o ocupă. În timp ce rata de absorbţie a fondurilor europene din 2014 a stagnat şi investiţiile au scăzut vertiginos, modelând premisele unui an ratat din punct de vedere economic şi al dezvoltării, premierul Ponta s-a deplasat în China, împreună cu familia şi camarila sa politică, pe banii publici, probabil pentru a-şi negocia un preţ mai bun la materialele electorale propagandistice pe care le va folosi în campania ce se apropie.

Constatând că uşile cancelariilor occidentale sunt închise pentru el din cauza „managementului” bazat pe corupţie, minciună şi clientelism pe care l-a implementat în Guvernul României, Victor Ponta şi strategii săi plătiţi, din taxele cetăţenilor, au decis că este timpul pentru a nouă acţiune de imagine. Terminând probabil de cheltuit cele 10 miliarde de dolari pe care anul trecut le-a anunţat ca investiţii chineze în România, premierul şi-a aranjat o „vizită de lucru” pentru a putea anunţa noi „succesuri” ale acestei colaborări. După informarea guvernamentală de anul trecut conform căreia companiile chineze investeau în energie şi agricultură, acum am aflat că autostrăzile noastre şi căile ferate vor fi construite tot de către chinezi. Pe lângă evidenţa minciunilor şi propagandei pontiste din aceste anunţuri, nu pot să nu mă întreb dacă recenta „vizită oficială” a angajat statul român în sensul unor promisiuni de încredinţare a unor lucrări publice din România, cu încălcarea normelor legale şi democratice în materie de atribuire de fonduri publice şi europene?

Din pozele de pe pagina de Facebook a premierului am aflat că marea vizită a sa în China a fost mai mult un concediu cu soţia, iar din declaraţiile sale publice am descoperit înclinaţiile socialist-comuniste ale lui Victor Ponta şi respectul nepreţuit pe care îl poartă stilului autocratic de conducere al Partidului Comunist Chinez. Pentru România şi români nimic concret, nimic esenţial. Doar promisiuni şi propagandă, aşa cum ne-a învăţat deja cel mai mincinos premier al României. De asemenea, nu pot să nu îmi exprim o alta îngrijorare, mai profundă, justificată de o alta „vizită de lucru” în China, cea a fostului dictator comunist, Nicolae Ceauşescu. Urmarea o ştim cu toţii!