Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRISTIAN BUICAN a aflat planurile guvernului Ponta despre OLTCHIM: Se ia în calcul FALIMENTUL Oltchim!

La iniţiativa deputatului de Vâlcea, Cristian Buican, 10 deputaţi din judeţele Vâlcea şi Argeş şi cei patru senatori ai judeţului Vâlcea au depus un memoriu la cabinetului Primului-Ministru Victor Viorel Ponta şi la Ministerul Finanţelor Publice. Prin acest memoriu se solicita guvernului analizarea posibilităţii cumpărării creanţei salariale a foştilor angajaţi disponibilizaţi de la Oltchim din fonduri de la Bugetul de stat, pentru a stinge conflictul social cauzat de această problemă.

Prin intermediul unui răspuns transmis pe adresa Parlamentului României, înregistrat la cabinetul Ministrului de Finanţe cu nr. 527081 din 28.05.2015, domnul Eugen Orlando Teodorovici, cu un cinism incredibil, se spală pe mâini de problema întârzierilor nepermise privind plata salariilor compensatorii salariaţilor disponibilizaţi de la Oltchim în anul 2013. Pentru ca tabloul nepăsării Executivului PSD privind această importantă problemă socială să fie complet, menţionăm faptul că Premierul Victor Ponta nu a vrut, nici până în acest moment, să răspundă la memoriul depus de cei 14 parlamentari.

„În răspunsul evaziv al Ministerului de Finanţe, nu numai că se încearcă inducerea ideii că potrivit prevederilor legale nu există cadru pentru adoptarea soluţiei propuse de cei 14 parlamentari la solicitarea persoanelor disponibilizate, dar se menţionează, negru pe alb, că „În ipoteza în care ar fi avansate sume din bugetul de stat în vederea «cumpărării» acestor creanţe salariale, cuantumul sumei recuperate va fi la acelaşi nivel cu suma avansată. Astfel că bugetul de stat nu va avea niciun beneficiu întrucât la suma avansată nu ar putea fi adăugate eventuale accesorii sau dobânzi,…”. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că din acest paragraf extras din răspunsul venit de la Ministerul de Finanţe se poate observa, foarte clar, cinismul şi demagogia reprezentanţilor PSD faţă de cea mai importantă problemă socială a judeţului Vâlcea şi faţă de drepturile unui număr destul de mare de cetăţeni români.

Mergând pe acelaşi raţionament dispreţuitor, pentru prima dată într-un document oficial al Guvernului, se ia în calcul falimentul SC Oltchim SA, caz în care, conform aceluiaşi document venit de la Ministerul de Finanţe, „categoria creanţelor salariale este previzionată a încasa 0% din sumele înscrise la masa credală. Astfel încât sumele avansate de la bugetul de stat nu vor putea fi recuperate în caz de faliment, ca urmare a eşuării planului”.

Parlamentarul Cristian Buican acuză Guvernul Ponta de nepăsare şi indolenţă şi solicită de urgenţă adoptarea din partea Executivului a unui angajament scris, în sensul asumării, în orice variantă de lucru a companiei S.C. Oltchim SA., a acordării plăţilor salariilor compensatorii a persoanelor disponibilizate de la Oltchim în anul 2013, aceste sume reprezentând un drept al foştilor angajaţi şi nu beneficii nemeritate, aşa cum sunt tratate de către Ponta şi gaşca PSD”, se arată într-un comunicat al deputatului PNL, Cristian Buican.