Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: sindicatcet.ro

Borza: CET GOVORA are nevoie de directori fără carnet politic

FOTO:  sindicatcet.roRemus Borza, reprezentatul administratorului judiciar al CET Govora, Euro Insol, a declarat că statul ar trebui să nu mai numească în funcție directorii după criterii politice. Acesta a mai declarat că în maxim trei ani de zile „va înapoia proprietarului”, Consiliului Județean Vâlcea, un CET GOVORA profitabil.

„Statul va trebui să înțeleagă că numirea unor directori pe bază de carnet politic nu va duce la performanțe în societățile pe care le administrează. În aceste societăți, conducerea trebuie să fie una pe bază de profesioniști, de oameni integri, morali, care să facă performanță. În România, mai sunt sub 1000 de firme unde statul mai este acționar majoritar, dacă va respecta aceste criterii, aceste societăți vor merge bine și vor face performanțe. Ne vom ocupa de efectul căpușării, vom vedea ce a dus la insolvență, poate management defectuos, licitații mai puțin transparente. Vom face restructurări de personal, vom vedea unde sunt pierderile. Vom asigura o transparență totală și o disponibilitate de dialog. Nu avem pe nimeni de menajat. Ca și în cazul Hidroelectrica, societate care azi este una din cele mai profitabile de pe piață, deși în 2012 avea grave probleme”, a mai spus administratorul judiciar al CET Govora, conform Agerpres.

CET Govora a intrat chiar la începutul acestei săptămâni în insolvenţă. Acest proces s-a produs pe fondul acumulării datoriilor și din cauza pierderilor înregistrate în ultimii ani. Administrator judiciar a fost desemnată firma Euro Insol, reprezentată de Remus Borza.