Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bolcaş s-a retras de la Curtea Constituţională

• a dat dovadă de bun-simţ

Fostul parlamentar PRM Lucian Bolcaş, s-a întâlnit, luni dimineaţă, la Guvern, cu premierul Victor Ponta, şi a declarat că a refuzat numirea la Curtea Constituţională. „Nu aş vrea ca o eventuală numire a mea să se răsfrângă şi asupra Curţii Constituţionale”, a precizat Bolcaş.

După ce Victor Ponta a anunţat nominalizarea lui Bolcaş, preşedintele Traian Băsescu a susţinut că acesta are „probleme de antisemitism”, avertizând că el nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului la Cotroceni, în calitate de judecător al CCR.

„Nu ştiu cum vor interpreta juriştii, dar mi se pare inadmisibil să numeşti la CCR un om cu mentalitatea şi gândirea lui Lucian Bolcaş. Nu pot să uit dispreţul pe care îl are pentru statul de drept şi l-a manifestat anul trecut, în vară, şi are şi probleme de antisemitism demonstrate”, a spus Băsescu, într-un interviu televizat.

Deşi iniţial preşedintele PNL, Crin Antonescu îşi anunţase susţinerea pentru Bolcaş, când a văzut că se-ngroaşe gluma, a renunţat, schimbându-şi discursul. „Au apărut nişte proteste, întâmpinări”, care vorbesc de „manifestări antisemite ale domnului Bolcaş”, a spus şeful liberalilor, precizând că în prima fază nu a avut vreo ezitare în a-l susţine pe Bolcaş pentru CCR, dar că protestul Institutului „Elie Wiesel „este un lucru de luat în considerare”. De amintit că în presă au apărut informaţii despre declaraţiile antisemite pe care Bolcaş le-a dat în ultimii ani. În calitate de lider PRM, Bolcaş semnase, în 2006, o petiţie împotriva dărâmării unei statui a mareşalului Ion Antonescu.