Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Adrian Buşu, în cărţi pentru prefect

Cu ce-o fi păcătuit judeţul ăsta?
Fierbere mare pe scena politică locală, aici unde negocierile, târgurile, trădările sunt la ordinea zilei. Crearea de noi majorităţi în CJ şi CL înfierbântă mintea unora, care se şi văd pe cai mari. De departe, cea mai interesantă luptă se dă în jurul funcţiei de prefect, care se va vacanta, după ce guvernul Ponta III, cu o nouă majoritate, îşi va intra în drepturi. După toate probabilităţile, acest lucru se va întâmpla marţi, săptămâna viitoare, iar miercuri, în şedinţa de guvern, vor fi decapitaţi toţi prefecţii liberali din ţară. Deci şi Mircea Nadolu de la Vâlcea. Variante de înlocuire circulă multe prin urbea noastră, am auzit chiar şi că PC-ul ar putea pune prefectul de Vâlcea, ca să nu mai vorbim despre UNPR şi PPDD. Însă, oameni cu scaun la cap, mai ales din UNPR, au refuzat propunerile, ştiind la ce se înhamă cu o asemenea nominalizare. Aşadar, cel mai înfipt pe poziţii pare Adrian Buşu, susţinut puternic din spate de preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea. Toate cărţile sunt făcute în favoarea lui Buşu şi doar schimbări bruşte de ultim moment ar putea impune pe altcineva. Sigur, este foarte important şi cine va fi noul ministru de Interne în guvernul Ponta III, pentru că deciziile vor veni de sus în jos, iar dacă este aşa, Buşu mai are o şansă să rămână doar consilier judeţean. Să credem în ea!

Cristian Buican: „PSD va încerca să impună lipitorii de afişe în funcţii administrative”

Referindu-se la iminenta schimbare a prefectului de Vâlcea, Mircea Nadolu, odată cu ieşirea PNL de la Guvernare, Cristian Buican a remarcat că PSD va acţiona în mod discreţionar, dând la o parte echipa de la Prefectura Vâlcea. „În mod cert se va pune în discuţie schimbarea prefectului! În mod cert, PSD-ul va acţiona aşa cum a făcut-o şi până acum. Va încerca să impună lipitorii de afişe în funcţii administrative pentru a-i mulţumi. Asta a fost politica PSD-ului din 1990 şi până acum. Sunt convins că nu s-a dezvăţat acest partid de aceste practici. Tocmai din acest motiv, calitatea serviciilor publice în România este în scădere. Vom vedea că în viitorul apropiat PSD va atenta la toate funcţiile administrative din judeţul Vâlcea pentru a-şi mulţumi lipitorii de afişe şi pentru a-şi asigura domnul preşedinte Cîlea liniştea în biroul de la etajul 1 de la CJ”.

Întrebat direct dacă atunci când a spus lipitori de afişe s-a referit la cei doi consilieri judeţeni ai PSD, Remus Grigorescu şi Adrian Buşu, liderul PNL Vâlcea a răspuns tranşant: „S-ar putea să fii evoluat de la lipitori simpli la şefi de echipe”.