Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A ÎNNEBUNIT LUPUL de la CONSILIUL JUDEŢEAN VÂLCEA! Păsat se crede în Coreea de Nord a dictatorului Kim Jong-Un

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat, a căpătat înclinaţii dictatoriale. Omul se crede sabotat de unii subalterni şi pentru a remedia problema a emis două adrese, la începutul acestui an, prin care le solicită directorilor instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean să îl anunţe atunci când părăsesc sediul instituţiei.

Pretenţiile emise de un preşedinte care nici măcar nu a fost ales, el fiind interimar, devin de neînţeles pentru unii conducători de regii sau societăţi care chiar ştiu cu ce se mănâncă actul manageriale.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că unii chiar au situaţii de urgenţe, cum este cazul directorului RAJDP sau cel de la Serviciul Judeţean de Pază, şi până primesc ei aprobarea de la Păsat să părăsească sediul instituţiei, se alege praful de urgenţă.

Ce trebuie să facă aceşti oameni în cazul unor urgenţe? În adresa trimisă de Păsat în data de 15 ianuarie 2016, nu se specifică şi aceste situaţii. Ca să nu mai vorbim despre cazul în care, birourile unor conducători de instituţii subordonate se află un etaj al clădirii, iar grupurile sanitare, la parter.

Domnul Păsat nu a prevăzut reguli şi pentru această situaţie. Spre exemplu, directorul de la Camera Agricolă trebuie să-l anunţe în scris pe preşedintele interimar al CJ Vâlcea ori de câte ori coboară la parter la grupul sanitar?

Iată conţinutul adresei:

„În vederea asigurării unei bune funcţionări a instituţiei pe care o conduce, ţinând cont de prevederile art. 104 alin. (1) lit. a) şi lit. e) şi art. 91(1) lit. a) şi coroborat cu alin. (5) lit. a) pct. 2 din Legea administraţiei publice locale 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, urmează:

– să solicitaţi aprobarea ordonatorului principal de credite ori de câte efectuaţi deplasări în judeţ, în afara acestuia, participaţi la programe de formă continuă aprobate în domeniul specific de activitate sau urmează să reprezentaţi instituţia la simpozioane, seminarii sau sesiuni de comunicări ştiinţifice organizate în ţară sau străinătate, precum şi în orice alte situaţii care implică absenţa la sediul instituţiei.

– să solicitaţi aprobarea ordonatorului principal de credite înainte de perioada efectuării concediului de odihnă (în baza unei programări anuale stabilită la nivelul unităţii şi comunicată autorităţii) şi să dispuneţi măsurile necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii instituţiei, cu înştiinţarea autorităţii asupra înlocuitorului/ înlocuitorilor şi a limitelor acestuia/ acestora de competenţă.

Vă facem cunoscut că nerespectarea acestor obligaţii şi îndatoriri egale va conduce, în mod inevitabil, la măsuri sancţionatorii, în condiţiile prevăzute de lege”.

Gheorghe Păsat, mai comunist decât Ion Cîlea

Abuzivul conducător interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, interimarul Gheorghe Păsat, care în ultimul timp a prins un tupeu incredibil, a considerat că nu este suficient ca directorii să ceară aprobarea ori de câte ori se deplasează în interes de serviciu şi a revenit la adresa cu pricina, emiţând o alta prin care li se solicită acestora un raport de activitate săptămânal, pe care să-l depună la secretariatul Consiliului Judeţean.

Chiar cei mai aprigi contestatari ai regretatului Ion Cîlea, care nu-l scoteau pe acesta din comunist şi bolşevic, acum lasă capul în jos de ruşine şi recunosc că Păsat i-a întrecut pe cei mai înverşunaţi dintre comunişti.

„În completarea adresei Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 710 din 15.01.2016, vă solicităm să prezentaţi, săptămânal, o informare scrisă cu privire la activitatea proprie şi a principalelor acţiuni desfăşurate de dumneavoastră, în perioada respectivă.

Această informare va fi utilă pentru aducerea la cunoştinţă – ordonatorului principal de credite, a problemelor cu care vă confruntaţi, putând să constituie şi o premisă importantă pentru un mijloc real de sprijin pe care conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea are disponibilitatea să vi-l acorde pentru asigurarea conducerii şi bunei administrări a activităţii instituţiei pe care o reprezentaţi.

Informarea va fi depusă la Cabinetul Consiliului Judeţean Vâlcea, până cel târziu în ziua de vineri, ora 13:30”, se arată în cea de-a doua adresă emisă de interimarul Păsat.