Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

• Ilie Sârbu, ăla cu biluţele înfundate cu alicele lui Bombonel, tata socru’ premierului Ponta, liderul senatorilor PSD, a avut o replică extrem de dură la adresa lui Crin Antonescu • Dacă cineva doreşte un ghid de România, trebuie să apeleze la societatea specializată în toate domeniile, USL • Vă vine să credeţi? Vânzarea CFR Marfă ar urma să fie amânată cu patru luni, propunerea urmând să fie discutată în următoarea şedinţă de guvern • Cu un suflu precum al unui alergător ajuns la linia de sosire, în municipiul Rm. Vâlcea s-a organizat Ziua Recoltei • Deşi întrunirea de alegeri a Ligii Aleşilor Locali PNL Vâlcea a fost una serioasă, spunându-se lucruri extrem de importante, primarii, ca tot românul, au ales să facă şi haz de necaz

• Ilie Sârbu, ăla cu biluţele înfundate cu alicele lui Bombonel, tata socru’ premierului Ponta, liderul senatorilor PSD, a avut o replică extrem de dură la adresa lui Crin Antonescu, la scurt timp după ce liberalul l-a atacat pe gineris-o spunând că pune România în situaţii jenante. „E un alt Băsescu”, a spus răspopitul. Preacuvioase Ilie, vorbiţi cu bănat. Mai bine l-aţi spovedi pe domnul ginere şi, ca urmare, va trebui să-i daţi ceva canoane pentru îndreptare grabnică. La ciolan v-aţi dedulcit şi „sfinţia voastră”, cam de multă vreme, cu familia întreagă, aşa că ar fi cazul să vă retrageţi în pocăinţă şi să nu mai predicaţi minciuni şi alte aberaţii. Altfel veţi ajunge talpa iadului. Şi apoi, visaţi la cai verzi pe pereţi, când spuneţi ce relaţii „bune” are ginerele vostru cu liderii din Europa. Păi… francezii, în frunte cu premierul lor, nu dau doi bani pe el şi l-au expediat acasă cu un şut bine plasat acolo unde-i este durerea pentru români, acum ceva vreme, madam Merkel l-a umilit prea încăpător pe plagiator, Barosso l-a luat şi el în şuturi, iar pentru americani el rămâne un neica nimeni. Pentru români, Ponta va rămâne un mare trădător de neam şi ţară, pionier al restaurării neo-comunismului la el acasă.

• Dacă cineva doreşte un ghid de România, trebuie să apeleze la societatea specializată în toate domeniile, USL. Vrei să mergi la furat, avem penali destui care te învaţă cum să furi şi să fentezi legea. Vrei să minţi astfel încât să crezi şi tu, ai şi mai multe exemple. Acesta este avantajul să-l ai de partea ta pe Ponta. Alături de el, poţi călători pe toate meleagurile ţării, fără nicio problemă că te rătăceşti. Ajungi în zona hoţiilor, este hoţ ca şi ei, deci eşti în siguranţă. Ajungi pe meleagurile mincinoşilor, el este în frunte, este de-ai noştri şi, iarăşi, eşti în siguranţă. La finalul zilei, ai un gust amar: deşi ai crezut că ai fost însoţit de o persoană de caracter, care nu se îndoaie după cum bate vântul, constaţi că ai un „partener” precum un cub de gheaţă: se topeşte în orice lichid se bălăceşte! Acest individ se încadrează în tiparele cărţilor de specialitate care studiază psihologia şi psihiatria, pentru că diagnosticul lui poate fi dat şi de un habarnaut sau mânuitor de tastatură pe Google. Oare în narcisismul lui (tot în literatura de specialitate) nu se mai poate opri şi să facă ceea ce numai un om demn mai poate face în situaţia lui, să-şi dea demisia şi să ne lase fără prezenţa sa atot(ne)ştiutoare?

• Vă vine să credeţi? Vânzarea CFR Marfă ar urma să fie amânată cu patru luni, propunerea urmând să fie discutată în următoarea şedinţă de guvern. Gruia n-are bani! Se amână termenul ca să nu se transforme totul într-o telenovelă de tip Oltchim. Guvernul ăsta nu poate duce la bun sfârşit nicio privatizare, deoarece nimeni serios nu vine să investească în România, după lovitura de stat de anul trecut, cu excepţia ţeparilor. Grup Feroviar Român a virat 90,4 milioane de lei într-un cont escrow, suma reprezentând 10% din preţul de cumpărare a 51% din acţiunile CFR Marfă deţinute de stat. De restul de bani, GFR nu mai dispune. Şi sunt, încă, de achitat 170 de milioane euro. Guvernul vrea să-i dea timp lui Gruia Stoica să adune banii sau să se asocieze cu cineva care are bani. E o mârşăvie ce face guvernul Ponta. Preşedintele Băsescu a avertizat despre acest lucru. Iar proştii nu l-au crezut! Acum, cine-şi asumă responsabilitatea acestui eşec al privatizării? Tanti avocata-ministru? Şi ce-i poate face cineva decât să-i ia rujul de pe buze?

• Cu un suflu precum al unui alergător ajuns la linia de sosire, în municipiul Rm. Vâlcea s-a organizat Ziua Recoltei. Pentru această sărbătoare administraţia locală a ales piaţa Mircea cel Bătrân din buricul târgului localităţii, un spaţiu cam inadecvat unei sărbători cu mii de participanţi. Noroc cu „timpurile” guvernului USL, pentru că nu s-au prea înghesuit râmnicenii să vizioneze şi să petreacă. Au fost prezenţi puţini producători, puţine exponate şi… puţini vizitatori. „De unde bani?” – ne-a întrebat o gospodină care şi-a aruncat privirea peste legumele şi fructele expuse. „În piaţă, la doi paşi, sunt mai multe produse oferite la vânzare şi mai ieftine. Acestora (organizatorilor – n.r.) le-a rămas gândul la sărbătoarea organizată de comunişti. Nu m-ar mira ca legumele expuse aici să fie aduse de prin alte judeţe, cu oameni mai harnici ca pe la noi. Tot cu berea şi cu micii i-au desfătat pe invitaţi. Guvernul ăsta îşi bate joc şi de producătorii agricoli. O să-i desfiinţeze şi pe aceştia, o să vedeţi. Le iese mai bine banul dacă legalizează importul de la vecinii noştri care sunt mari grădinari. Pe ei îi ajută statul, pe ai noştri îi îngroapă statul. Am venit să cumpăr roşii româneşti, de-ale noastre. Nu am găsit decât roşii degenerate, tratate, cu coaja tare şi miez fără gust de roşie. Cine-i poate spune doctorului în agricultură Ion Cîlea că ne vrem roşiile tradiţionale înapoi? Vedeţi ce face importul din legumicultură?” Desigur, râmniceanca noastră are dreptate. În curând, vom mânca legume fără gust, preparate fără gust, aşa cum este mâncarea în America, Germania, Franţa şi în întregul Occident. Cine a fost în afara graniţelor ţării ştie. Singuri ne facem rău!

• Deşi întrunirea de alegeri a Ligii Aleşilor Locali PNL Vâlcea a fost una serioasă, spunându-se lucruri extrem de importante, primarii, ca tot românul, au ales să facă şi haz de necaz pentru destinderea atmosferei. Hâtru, primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă, a spus că „ar face o glumă, dar gluma cea mai proastă este guvernul USL, din care şi PNL face parte”. E drept că şi liderul PNL, Cristian Buican, le-a ţinut hangul atunci când a auzit că este un candidat unic pentru preşedinte şi că sunt 18 candidaturi pentru birou, fix câte locuri are acesta. „Ca la PSD. Nu e bine, domnilor, am luat cam multe obiceiuri nesănătoase de la colegii de alianţă”.