Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AC/DC pleacă în turneu în 2016

Celebra trupă rock australiană AC/DC a anunțat marți, 15 decembrie, un nou turneu în Europa și America de Nord. Vestea turneului elimină zvonurile privind o eventuală retragere a acestei formații hard rock.

Membrii AC/DC vor susține anul viitor 30 de concerte. Rockerii vor debuta la 2 februarie la Tacoma, în statul Washington (nord-ouest), seria de 20 de concerte susținute în SUA care se vor încheia la 4 aprilie la prestigioasa sală Madison Square Garden din New York.

Ei vor traversa apoi Atlanticul pentru a concerta la Lisabona, Portugalia (7 mai), pe Stade Vélodrome din Marsilia (13 mai) și la Aarhus, în Danemarca (12 iunie). Turneul intervine după un an 2015 foarte încărcat, cu 53 de concerte în întreaga lume.

AC/DC s-au despărțit de asemenea de bateristul Phil Rudd, condamnat în iulie în Noua Zeelandă pentru acuzații de amenințări cu moartea și posesie de stupefiante și care a rămas în arest la domiciliu.

AC/DC este formaţia pionier de hard rock al cărei album „Back in Black” (1980) se numără printre cele mai vândute din istoria muzicii.