Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sprijin financiar pentru elevii şi studenţii care cumpără computere

Programul social „Euro 200″, demarat de Ministerul Educaţiei continuă şi în 2014. Acesta vizează acordarea de sprijin financiar pentru stimularea cumpărării de calculatoare. Cei care pot să beneficieze de acest program sunt elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei/membru de familie, mai puţin elevii care au beneficiat deja de acest sprijin începând cu anul 2008. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, fără a depăşi valoarea calculatorului achiziţionat.

Conform calendarului stabilit de MEN, depunerea cererilor pentru obţinerea bonurilor valorice necesare achiziţionării unui calculator se face în perioada 1-21 aprilie 2014. Solicitările pot fi depuse în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar şi în fiecare universitate la comisiile organizate în acest scop.

Ulterior depunerii cererilor, în intervalul 19 aprilie – 9 mai, comisiile abilitate vor evalua cererile înregistrate şi vor derula anchete sociale pentru verificarea datelor furnizate de

solicitanţi. Centralizarea cererilor la Comisia centrală din MEN va avea loc în perioada 19 – 28 mai, şi va fi urmată de prima afişare pe Internet a listei de cereri eligibile, aprobată prin ordin de ministru (1 iunie). La data de 3 iunie, lista va fi afişată şi în fiecare unitate/instituţie de învăţământ.

Depunerea contestaţiilor se face în termen de 5 zile de la publicarea pe site-ul dedicat a listei beneficiarilor, iar soluţionarea acestora este prevăzută între 8 şi 23 iunie. Afişarea rezultatelor contestaţiilor are ca termen data de 24 iunie, până la orele 18.00. Eliberarea bonurilor valorice începe în 24 iunie şi se finalizează în 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă a computerelor se poate realiza în perioada 24 iunie – 31 august.

În anul 2013, 21.077 de beneficiari (21.019 elevi şi 58 de studenţi) au achiziţionat computere prin intermediul acestui program, potrivit MEN.