Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul GUTĂU reacționează după protestul elevilor de la Henri Coandă: Degeaba îşi îndeamnă copiii să facă greve! Vreau să fac bine învăţământului (VIDEO)

Primarul Mircia Gutău este decis să facă ordine în învățământul vâlcean, primele sale decizii în acest sens, fiind desființarea a două licee, Henri Coandă și Oltchim, decizie care va fi supusă aprobării Consiliului Local în cadrul ședinței de joi, 14 decembrie 2017. După mediatizarea situației în spațiul public, elevii de la Henri Coandă au protestat miercuri, 13 decembrie 2017 în curtea liceului.
Primarul Mircia Gutău a declarat că schimbările se vor produce, însă elevii nu vor rămâne pe drumuri. Ei vor fi redistribuiți la alte licee.
“Situația liceului Henri Coandă va fi supusă mâine aprobării Consiliului Local, acest liceu, la fel ca şi liceul Oltchim, va fi desfiinţat, iar elevii se vor redistribui la alte licee. Mă ţin de promisiuni. Liceul Energetic avea un grad de ocupare de 85 la sută pe vremuri, avem liceul Ferdinand din Ostroveni, avem Pleşoianu, Silvic, Magheru. După distribuţia elevilor din cele două licee vom mai avea mult spaţiu liber. Decizia pe care o vom lua va fi foarte importantă, este adevărat că doare, orice lucru bun doare. Nu va mai fi permis ca la anumite şcoli să fie trecţi fictiv un anumit număr de elevi ca să-şi facă norma profesorii, iar administraţia publică locală să plătească non stop întreţinerea. Cei care muncesc nu au motive să fie îngrijoraţi. Degeaba fac greve, degeaba îşi îndeamnă copii să facă greve, e o prostie. Nimeni nu poate solicita şi plăti un liceu care este în pierdere şi care nu îşi îndeplineşte normele. Asta nu înseamnă că elevii pleacă acasă, doar se vor redistribui la alte licee. Ne vom implica la fiecare liceu, le vom dota corespunzător. Fiecare are dreptul să facă ce vrea, dar dacă profesorii hotărăsc să facă aşa ceva, este problema lor” a declarat edilul Râmnicului.
Primarul a mai explicat şi ce se va întâmpla în spaţiul folosit acum de Liceul de Arte. “În liceul de la Herni Coandă va fi adus Liceul de Arte, pentru că este singurul liceu din Râmnicu Vâlcea care a primit avertisment scris că nu mai poate fi funcţional. Şi ce facem atunci? Ne gândim ca elevii de la Mircea cel Bătrân să fie aduşi la acel liceu, nu vrem să facem decât bine învăţământului” a mai spus Mircia Gutău.