1

PERLE LA SIMULAREA DE BAC: „Era 15 iulie şi eu eram la schi cu tata şi cu mama în Dubai”

Simularea pentru Evaluarea Naţională 2015 a avut loc săptămâna trecută, iar profesorii care au corectat lucrările s-au luat cu mâinile de cap când au văzut ce le poate debita mintea unora dintre elevi. Perlele elevilor au reuşit să stârnească râsul cadrelor didactice, însă, în acelaşi timp, se vede şi nivelul destul de scăzut al elevilor.

Rezultatele simulărilor vor fi afişate pe 6 martie. Între timp, savuraţi câteva perle, selectate de presa centrală.

„Desi pare ruşinos să spun asta, textul pare scris de o femeie uşoara, care îi invită pe barbaţi la ea în fiecare noapte. Mesajul este clar în versul ”’să vină seara la mine”.

„Autorul se văicăreste că ii e foarte dor. Autorul se laudă că are o gramadă de dor şi poate să mai dea şi la altii, dacă alţii are prea puţin.”

„Comparaţie e când poporul spune că dragostea e ca nisipul. Pentru mine dragostea e ca un foc care îl simţi în stomac”.

„Numele autoarei este Bianca Sara. Numele articolului e prea lung şi nu-mi încape pe un rând, deci nu e bun de titlu”.

„Seara e prima parte din vorbirea autorului. În acest caz, vorbirea e în scris”. Perle la Evaluarea Naţională 2015, la simulare

„Când am plecat la ştrand cu prietenii mei era o zi din luna august pe la pranz, dacă stau să mă gândesc la contextul spaţio-temporal”.

„Eu mai am de scris, dar zice ca ne ea foile!!!”

„La inceputul verii, eu plecam cu avionul in Austria, pentru că tocmai luasem examenul cu nota 10. Aţi ghicit deja, era o întâmplare imaginară :))))”.

„Foaie verde fir mohor / Când văd subiectul mor / Nu-i ca fulgerul usor / Ce fac doruleţul meu?” // Foaie verde fir mohor / Toata lumea are dor / Şi-i ca fulgerul usor / Numai doruleţul meu”.

„Autorul face misto de cei care n-au iubit sau iubita, deci nu le e dor de el sau de ea. Omul acela se simte prost.”

„Era 15 iulie şi eu eram la schi cu tata şi cu mama în Dubai. A fost o întâmplare de neuitat şi sunt sigură ca n-o veti uita nici dumneata.”