Acasă Învăţamânt Luna viitoare începe sesiunea specială a Bacalaureatului

Luna viitoare începe sesiunea specială a Bacalaureatului

An de an, Ministerul Educaţiei organizează o sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, sesiune ce este dedicată absolvenţilor ce se pregătesc pentru olimpiadele internaţionale, dar şi pentru liceeni care susţin admiterea în universităţi din străinătate. Anul acesta, această sesiune va avea loc la Braşov, în perioada 14 – 27 mai, iar Ministrul Educaţiei a anunţat deja calendarul bacalaureatului special.

Aşadar, înscrierea candidaților va avea loc în zilele de 14 și 15 mai, iar probele vor începe pe data de 16 şi 17 mai, când vor avea loc evaluările competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/ limba maternă. De asemenea, pe 18 și 19 mai va fi evaluarea competențelor digitale, iar pe 20 și 21 mai se va desfăşura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise vor începe pe 23 mai cu Limba și literatura română, urmată de 24 mai -proba obligatorie a profilului, 25 mai – proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 26 mai fi avea loc examenul la Limba și literatura maternă.

Liceenii vor afla rezultatele pe 26 mai, în aceeaşi zi ei putând să depună contestații, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 27 iunie.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.