Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elevi din mai multe ţări europene primiţi cu căldură la Pietrari

În ultimii ani, prin intermediul Programului Erasmus + The Wise an eco-friendly consumer, finanţat de Uniunea Europeană, mai mulţi elevi şi profesori din Pietrari au avut prilejul de a vizita şi a cunoaşte cultura unor ţări precum Bulgaria, Turcia, Portugalia, Polonia sau Italia.
Programul s-a încheiat cu vizita unor elevi de liceu şi profesori din ţările respective în România, mai exact în localitatea Pietrari. Oaspeţii au ajuns pe meleaguri vâlcene în urmă cu câteva săptămâni şi au fost primiţi cu căldură de primarul Nicolae Moraru. Acesta i-a întâmpinat pe cei 15 profesori şi 20 de liceeni cu cadouri simbolice (steagul localităţii Pietrari, trăistuţe tradiţionale ţesute la „război”, prosoape realizate manual şi ciocolată românească.
„Elevii noştri au fost peste tot. Acum a venit rândul nostru să fim gazde. Oaspeţii pe care i-am avut s-au simţit extraordinar la Pietrari şi peste tot pe unde au fost. Cu excepţia celor din Turcia, ceilalţi au fost cazaţi la familiile copiilor care au beneficiat anii trecuţi de aceste vizite în afara ţării. S-au legat prietenii şi relaţii pentru colaborări frumoase. S-a creat pentru copiii noştri o poartă de ieşire în Europa. Străinii ne-au cunoscut mai bine, au văzut cum trăim, ce mâncăm, ce religie avem şi ce ţară frumoasă e România. A fost ceva extraordinar! Au mers şi pe stadion. S-au bucurat de tot ce au văzut aici. I-am dus la Hidrocentrala Ciunget, la diferite fabrici, la Peleş… Au zis că nu au mai văzut aşa ceva”, a spus Nicolae Moraru, primarul din Pietrari.