Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
connectfm.ro

BAC 2015: Mai sunt câteva zile! VEZI când încep examenele de bacalaureat!

connectfm.ro

Conform calendarului publicat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării ştiinţifice, examenul de bacalaureat național – 2015, sesiunea iunie-iulie, va începe pe data de 8 iunie, cu proba A, care constă în evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi care se va desfăşura până în data de 10 iunie. Urmează proba B, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, care are loc în perioada 10 – 12 iunie 2015, iar proba D, evaluarea competenţelor digitale are loc între 15 şi 19 iunie 2015. Ei bine, între 22 – 26 iunie, absolvenţii de clasa a XII-a vor susţine evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.
Cele mai dificile probe, cele scrise, încep în data de 29 iunie, când are loc examenul la Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă, care este urmat, în data de 30 iunie, de cel la Limba şi literatura maternă. Pe 1 iulie, are loc proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie s va ţine proba la alegere a profilului şi specializării.
Absolvenţii îşi vor afla rezultatele pe data de 6 iulie 2015, zi în care îşi pot depune şi contestaţiile, în cazul în care sunt nemulţumiţi de note. În perioada 7 – 9 iulie 2015 profesorii vor rezolva contestaţiile, iar în data de 10 iulie se vor afişa rezultatele finale ale bacalaureatului 2015.