Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

271 de elevi au participat la gazda Olimpiada Naţională de Română de la Călimăneşti

În perioada 08.04.2014-12.04.2014, oraşul Călimăneşti a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Limbă, Comunicare și Literatură Română. Cei 271 de elevi participanţi, aparţinând celor 41 de judeţe, municipiului Bucureşti şi „oraşului din piatră albă „- Chişinău, au animat orăşelul vâlcean străjuit de masivele Cozia şi Căpăţânii.

Premiile şi diplomele obţinute de elevi au demonstrat excelenţa acestora şi a profesorilor care i-au îndrumat. Elevii vâlceni participanţi la olimpiadă au confirmat că „limba este cartea de nobleţe a unui neam”, prin rezultatele foarte bune, care ne onorează: un premiul al III-lea, la clasa a VIII-a, obținut de eleva BÎSCOVEANU ANDREEA MĂDĂLINA de la Școala Gimnazială „Take Ionescu”, trei mențiuni, aparținând elevelor: BĂRBULESCU MIRUNA MIHAELA, clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, NIȚĂ MARIA ANDRADA clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială „Take Ionescu” și DEDIU ANDA DIANA, clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Drăgășani și două premii speciale: ȘTEFĂNESCU GEORGIANA, clasa a VII-a, elevă la Școala Gimnazială „Anton Pann” și PĂNESCU ANGELINA, clasa a V-a, elevă la Școala Gimnazială „Take Ionescu”.

Dacă fiecare competiţie ar avea povestea ei, cu certitudine, povestea olimpiadei vâlcene a fost scrisă de elevul nevăzător, KOVACS TAMAȘ de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „Mora Frerenc”, județul Harghita, premiat cu Premiul Special oferit de I.S.J. Vâlcea şi Premiul pentru creativitate și originalitate, decernat de Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”. Dorinţa acestuia de a se exprima numai în limba română, de a înţelege tainele ce se află dincolo de cuvintele unei limbi, alta decât cea maternă, ne-a demonstrat tuturor că nu privirea, ci inima este cea care dictează stănescian: „limba română este patria mea”.

În timpul competiției, a fost realizată, într-o formă grafică deosebită, revista Olimpiadei Naționale de la Călimănești, în care se regăsesc gânduri ale organizatorilor și impresii ale participanților și sunt surprinse momente emoționante din viața elevilor și profesorilor.

Fiind gazdele acestui eveniment important, majoritatea profesorilor de limba și literatura română din Vâlcea, susținuți de domnii directori și reprezentanții I.S.J și C.C.D. s-au mobilizat și au răspuns „Prezent” solicitărilor, colaborând și dovedind un extraordinar spirit de echipă.