Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Week-end cu accidente grave în Vâlcea

Accident grav în faţa Poliţiei Pietrari

Un accident grav a avut loc în faţa Poliţiei Pietrari. Şoferul unui Opel a vrut să iasă de pe un drum lăturalnic pe DN 67, iar în mijlocul intersecţiei i s-a oprit motorul. Din păcate, un VW Golf venea din direcţia Horezu spre Rm. Vâlcea şi nu a putut să-l evite, cele două maşini intrând în coliziune puternică. Cei doi şoferi, Constantin Codoi, 37 de ani, (şoferul Opelului) şi Ion Neacşu – 36 de ani (şoferul Golfului) au fost răniţi, primul fiind însă în stare gravă şi fiind transportat la Spitalul din Vâlcea.

Din cauza alcoolului, a intrat cu maşina într-un cap de pod
accident cap de pod
În data de 3 mai a.c., în jurul orei 19.00, un şofer de 52 de ani, din Rm. Vâlcea, a intrat cu maşina într-un cap de pod, Constantin R. având viteză mare, dar şi o mică alcoolemie, care i-a afectat se pare reflexele. Accidentul s-a produs pe DJ 646, în localitatea Tomşani, iar în urma impactului, pasagera din dreapta a fost rănită uşor, Adriana S. fiind transportată la Spitalul orăşenesc Horezu, unde i s-a stabilit diagnosticul preliminar „TCC acut deschis”. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Depăşire în curbă, accident garantat
accident depasire in curba
A efectuat o depăşire chiar într-o curbă periculoasă şi a intrat frontal într-o maşină ce venea din sens opus. Este vorba de un şofer de 61 de ani, Gabriel M., din Caracal, care la kilometrul 5+90 metri a intrat în depăşire, deşi se afla în curbă, intrând în coliziune cu un autovehicul condus de Marian U. – 33 de ani. „În urma impactului, a rezultat avarierea celor doua autoturisme şi vătămarea corporală a ocupanţilor celor doua autoturisme, victimele, cu vârste cuprinse între 8 şi 60 de ani, rănite uşor, au fost diagnosticate cu excoriaţii, contuzii si traumatisme. În urma testării conducătorilor celor două autovehicule cu aparatul etilotest, rezultatele au fost negative” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.

S-a speriat calul şi l-a aruncat din căruţă
accident caruta
Accident stupid în comuna Lungeşti, acolo unde un cal ce trăgea o căruţă s-a speriat de maşinile ce treceau pe lângă el, intrând pe sens opus. Din nefericire, din cauza neatenţiei, din căruţă a căzut unul din pasageri, Iosif I., care s-a ales cu răni grave. Bărbatul a fost transportat la spital, fiind diagnosticat cu traumatism cerebral, plagă congenitală parietală, traumatism torace, traumatism mână dreaptă cu escoriaţii locale, rămânând sub supraveghere. Accidentul s-a produs pe DJ 677 C, în comuna Lungeşti, iar atât conducătorul vehiculului cu tracţiune animală, cât şi pasagerul, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Pieton accidentat la Pesceana
accident pieton
Din cauza neatenţiei, un bărbat a ajuns pe patul de spital chiar în data de 1 mai. Ion Ş. – 79 de ani, din comuna Glăvile, a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, iar în acel moment a fost lovit de un autoturism, condus de Vasile G. – 44 de ani. Accidentul s-a produs pe DJ 677 A, pe raza comunei Pesceana, la kilometrul 23+550 de metri, iar victima a fost imediat transportată la Spitalul orăşenesc Drăgăşani, având răni grave. Acolo, medicii i-au pus diagnosticul iniţial de traumatism cranio-cerebral acut închis, plagă contuză parietal stânga şi traumatism şold stâng, ţinându-l în continuare sub supraveghere medicală. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, dar rezultatul fiind negativ, în timp ce victima nu a putut fi testată cu etilotestul din cauza stării grave în care se afla.