Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VICTIMELE inundaţiilor: Bărbaţii luaţi de ape au fost găsiţi morţi

După câteva zile de căutări, oamenii legii au reuşit să-i găsească pe cei doi bărbaţi care au fost luaţi de ape, unul de la Stroeşti şi altul de la Stoeneşti, ambii fiind găsiţi morţi.

Primul a dispărut în seara zilei de luni, 28 iulie a.c., în jurul orei 15.30, atunci când traversa o punte şi a fost surprins de apele învolburate ale pârâului Aninoasa. Este vorba despre Ion D. – 71 de ani, din Stroeşti, care a fost găsit abia azi, 31 iulie 2014. „Cadavrul bărbatului, a fost găsit îngropat în aluviuni, pe malul drept al râului Cerna, în comuna Copăceni. Bărbatul a fost identificat la 7 km distanţă de locul dispariţie. La aceste căutări, pe cursul pârâului Aninoasa şi a râului Cerna, au fost angrenate forţe MAI şi membrii ai administraţiilor locale din comunele Stroeşti, Copăceni, Lăpuşata, Lădeşti, Fârtăţeşti, Stăneşti, Valea Mare, Bălceşti, Măciuca, Diculeşti” – susţin poliţiştii.

Cel de-al doilea bărbat luat de ape a fost Constantin C. – 40 de ani, din Stoeneşti, care marţi, 29 iulie a.c., în jurul orei 14.30, s-a dezechilibrat şi a căzut într-un canal de scurgere a apelor pluviale şi în imediata apropiere a DJ 646 A, viitura formată pe canal având adâncimea de aproximativ 80 cm şi lăţimea de aproximativ 1 metru. „Bărbatul a fost cărat de torent pe canal, pe o distanţă de circa 50 metri, până în albia pârâului Dobriceni, unde a fost surprins de debitul mare de apă şi cărat în aval pe pârâu. El a fost căutat pe o lungime de 13 km pe cursul pârâului Dobriceni şi Govora. Cadavrul bărbatului a fost identificat pe malul stâng al pârâului Govora, pe raza comunei Mihăeşti, la aproximativ 10 km de locul dispariţiei” – mai spun oamenii legii.