Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: URMĂRIRE demnă de un film de ACŢIUNE! Nu au putut opri un şofer beat, decât după ce au intrat, în mers, în autoturism

Totodată, tot sâmbătă noaptea, în jurul orei 00.45, polițiștii din cadrul Poliţiei Staţiunii Voineasa, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN7A, în punctul Monument din comuna Malaia, au procedat la efectuarea semnalului de oprire pentru o autoutilitară care rula pe direcţia Brezoi-Voineasa, ocazie cu care conducătorul auto aflat la volan, deşi inițial a simulat oprirea pe partea dreaptă, ulterior a accelerat pe drumul public.

Astfel, s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză pe DN7A, fiind utilizate permanent semnalele luminoase şi acustice din dotare, astfel că după circa 1,5 km. conducătorul auto urmărit a virat brusc şi cu viteză către stânga, utilizând Valea Mălăii şi un drum forestier cu denivelări, foarte greu accesibil autoturismelor.

În astfel de condiţii, s-a procedat la urmărirea acelui autoturism al cărui conducător auto conducea cu viteză şi întrucât nu se conforma multiplelor somaţii verbale efectuate prin staţia de amplificare, au reprezentat circumstanţe legale pentru lucrătorii de poliţie ca pe parcursul urmăririi să efectueze uz de armamentul din dotare.

Drept urmare, pe parcursul celor 5 km de urmărire pe drumul respectiv, pentru oprirea autoturismului şi imobilizarea conducătorului auto s-a efectuat uz de armă în mod legal, fiind trase un număr de 16 cartuşe.
Cu toate acestea, s-a reuşit cu dificultate oprirea acestui autovehicul, numai după pătrunderea unuia dintre poliţişti din carlingă în interiorul habitaclului pe uşa dreaptă spate, când auto se afla în rulare şi prin deschiderea din mers de către celălalt poliţist a portierei stânga faţă şi imobilizarea conducătorului auto care se împotrivea.

Avându-se în vedere că respectivul conducător auto nu avea actele asupra sa, s-au efectuat verificări în baza de date a poliției, stabilindu-se că este vorba de un bărbat de 41 ani din comuna Malaia, persoană care nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice, nefiind deţinător de permis de conducere şi întrucât emana halenă puternică de alcool şi se afla într-o stare vizibilă de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta refuzând cu vehemenţă să se supună testării cu aparatul alcooltest şi să fie condus la unitatea spitalicească din oraşul Brezoi pentru prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemie în sânge.

Polițiștii au întocmit dosare penale pe numele bărbatului pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice, urmând să se dispună soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.