Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Reținut pentru tentativă de omor

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 02 noiembrie 2020, luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 de ore față de un inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea omor calificat.

În cursul zilei de astăzi, 03 noiembrie 2020, acesta urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din probatoriul adminisfrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale au rezultat următoarele:

În data de 20.10.2020, în jurul orei 20.10, inculpatul în timp ce se afla la locuința concubinei sale, din comuna Oteșani, jud.Vâlcea, pe fondul unui conflict spontan generat de acesta, a exercitat acte de agresiune fizică asupra fratelui concubinei sale, cunoscut ca fiind surdo-mut, în vârstă de 52 de ani, căruia i-a aplicat lovituri cu un cuțit, provocându-i leziuni traumatice constând în plăgi tăiate latero-cervicale, precum și o plagă prin tăiere superficială la nivelul feței dorsale mâna dreaptă, care au necesitat pentru vindecare îngrijiri medicale.

Imediat după comiterea faptei, inculpatul a fugit, sustrăgându-se urmăririi penale, acesta fiind identificat de organele de urmărire penală la data de 02.11.2020.

Investigațiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Vâlcea — Serviciul de Investigații Criminale și suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale.
Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mișcare a actiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.