Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA. Reținut pentru că a condus beat și fără permis

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 02.45, polițiștii Formațiunii Rutiere Drăgășani au depistat un bărbat de 33 de ani din comuna Vulturești, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Drăgășani, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat, în cursul aceleași zile, polițiștii au dispus față de bărbatul în cauză, măsura reținerii pentru 24 de ore.

Acesta a fost introdus în centrul de reținere și arestare preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea, urmând ca, la data de 4 februarie a.c., să fie prezentat instanței de judecată, cu propuneri legale.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.