Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Razie rutieră de amploare

În noaptea de 14 spre 15 noiembrie a.c. polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile preventiv-reactive pentru depistarea/sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive precum și pentru depistarea/sancționarea persoanelor care nu respectă măsurile stabilite la nivel național pentru prevenirea contaminării cu noul tip de coronavirus.

Din analizele Poliției Rutiere Vâlcea reiese că în primele 10 luni ale anului, pe fondul consumului de alcool și al substanțelor psihoactive s-au produs 20 de accidente rutiere soldate cu 2 morți, 14 răniți grav și 17 răniți ușor.

Polițiștii au efectuat peste 400 de testări cu aparatul etilotest fiind constatate 6infracțiuni și reținute 4 permise de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, pentru neregulile constate polițiștii au aplicat 103 sancțiunipentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, 67 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 12 sancțiunila alte acte normative.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.