Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAZIE în VÂLCEA! Peste 900 de sancțiuni, în doar o săptămână

Peste 900 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în perioada 5-11 septembrie a.c., de către poliţiştii rutieri și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, care au acționat pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

 Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 908 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 889 au fost aplicate  pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru conducere sub influența alcoolului, pentru depășiri neregulamentare, pentru neacordare de prioritate pietonilor, neacordare de prioritate vehicule, pentru conducere agresivă și altele.

Totodată, au fost reținute 103 de permise de conducere, dintre care 40 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 39 peentru depășiri neregulamentare, 4 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 3 pentru conducere agresivă și 11 pentru alte abateri.

Au fost retrase 44 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii vâlceni au constatat 14 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 4 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, 2 pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia și una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Poliţiştii recomandă tuturor participanților la traficul rutier să respecte regulile de circulație.