Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţia Vâlcea are probleme şi cu alcoolul

Judiciaristul Vintilă de la Călimăneşti prins beat la volanul maşinii de poliţie

GRAV. După ce Poliţia Vâlcea a fost zguduită de tragedia în care doi poliţişti au murit într-un accident rutier produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un alt agent este prins la volanul maşinii poliţiei după ce nu a rezistat tentaţiilor bahice. Subofiţerul Adrian Vintilă este unul dintre cei mai controversaţi poliţişti din judeţ, pe numele său curgând şiruri de acuzaţii de cămătărie, legături puternice cu lumea interlopă, dar şi că le cerea cetăţenilor din Călimăneşti taxă de protecţie. Ciudat este că toate aceste întâmplări au loc chiar în mandatul împuternicitului comisar – şef Florian Marin, care dă senzaţia că ar fi scăpat lucrurile de sub control.

Subofiţerul Adrian Vintilă, din cadrul Biroului Judiciar al Poliţiei Călimăneşti, a fost prins beat la volanul maşinii de poliţie. Totul s-a întâmplat în seara zilei de joi, 15 noiembrie, când poliţistul a plecat cu maşina de serviciu la Rm. Vâlcea. Când s-a întors însă în staţiune, şeful Poliţiei Călimăneşti a fost sesizat că subofiţerul Vintilă s-a urcat la volanul maşinii de poliţie în stare de ebrietate, după ce băuse la un om de afaceri din Vâlcea, şi a mai produs şi un minor accident de circulaţie, el căzând cu maşina în şanţ.

Aşa că, la faţa locului au ajuns imediat şeful Poliţiei Călimăneşti, comisarul şef Emil Găitănaru, şi agentul rutier Alexe care i-au pus fiola lui Vintilă. Nu mică le-a fost mirarea să constate că subofiţerul avea o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool în aerul pur expirat. Întâmplarea a avut loc pe strada 24 Ianuarie din Călimăneşti, iar subofiţerul Adrian Vintilă s-a ales cu un dosar penal de mai mare frumuseţea.
18. Poliεia Vâlcea are probleme i cu alcoolul2
Acuzaţii de corupţie pe numele lui Vintilă

Nu cu mult timp în urmă, un ziar regional făcea dezvăluiri absolut halucinante despre subofiţerul Adrian Vintilă. Acesta era acuzat de cămătărie, legături puternice cu lumea interlopă, dar şi că le cerea cetăţenilor din Călimăneşti taxă de protecţie. Există chiar şi mărturii în acest sens, una din „victimele” poliţistului având curajul să deconspire toate iţele poveştii. Din câte se pare, pe numele lui Vintilă au fost făcute o grămadă de plângeri atât la şeful Poliţiei Călimăneşti, cât şi la conducerea IPJ Vâlcea semnatarul plângerii cerând chiar să fie protejat, pentru că subofiţerul îl ameninţa prin telefon. Sigur, se pare că nu a fost luată nicio măsură, deşi s-a adus la cunoştinţă că Vintilă dădea bani cu camătă şi la ţigani, făcea tranzacţii imobiliare pe bani grei, iar dosarele ce-i erau distribuite erau soluţionate, spun gurile rele, după ce subofiţerul se alegea cu ceva. Din câte am reuşit să aflăm, ofiţerul de la Judiciară, Adrian Vintilă, a făcut şi obiectul unei anchete a IGPR, în urmă cu ceva ani, însă, pare-se, că din încurcătură l-a scos chiar fostul şef al IPJ Vâlcea şi actualul secretar de stat în MAI, Ion Stoica.

Inspectorul-şef a scăpat situaţia de sub control la IPJ Vâlcea

Ei bine, acum, odată cu prinderea sa conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, împotriva poliţistului Vintilă s-a început procedura cercetării prealabile pentru dispunerea măsurilor disciplinare, şefii Inspectoratului de Poliţie Vâlcea urmând să constituie o comisie disciplinară şi să ia măsuri împotriva poliţistului alcoolic. Sigur, acest lucru se va întâmpla după ce va fi finalizat dosarul penal de către procurori, iar dacă va fi condamnat, el riscă să fie dat afară din serviciu. Până atunci subofiţerul Adrian Vintilă a rămas fără permis de conducere şi cu o funcţie în cadrul Poliţie Călimăneşti cu atribuţii mai puţine.

Problema se pune altfel însă. Din păcate, în ultima perioadă, sub mandatul comisarului şef Florian Marin, lucrurile au scăpat de sub control. Se pare că împuternicitul inspector – şef îşi ţine cu greu subordonaţii sub control. De mult timp, IPJ Vâlcea nu a mai fost zguduit de atâtea scandaluri, iar în prim-plan sunt poliţişti vâlceni, care, mai nou, au probleme cu băutura, cu averile nejustificate, dar şi cu acuzaţii de corupţie.

Reminder: doi poliţişti beţi au murit în accident în luna octombrie

Aceste afirmaţii ale noastre nu sunt gratuite. Chiar în luna octombrie a acestui an, doi poliţişti vâlceni au murit într-un grav accident de circulaţie, agentul Ion Lăcraru urcându-se la volan beat criţă. Ei veneau de la un chef din Budeşti, iar, din păcate pentru ei, nu s-a nimerit nicio maşină a Serviciului Poliţiei Rutiere să-i oprească în trafic. Poate aşa nu mai avea loc tragedia! Sigur, nu aceasta este problema încă. Ci faptul că tot mai mulţi oameni ai legii sunt implicaţi în scandaluri monstruoase, iar conducerea IPJ Vâlcea ezită să ia măsuri. Sau poate că este incapabilă să le ia.

Chiar şi zilele trecute, un alt poliţist a făcut „senzaţie” în presa locală şi naţională, după ce inspectorii ANI au descoperit că nu îşi poate justifica aproape 43.000 de euro din avere.

În aceste condiţii, nu putem să nu ne întrebăm: ce se întâmplă în Poliţia Vâlcea, domnilor comandanţi? Este o întrebare retorică, care nu-şi va găsi răspunsul, însă aşteptăm cu interes următoarele săptămâni, pentru că un alt scandal de proporţii se prefigurează.