Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Media de vârstă în Poliţia Vâlcea este de peste 40 de ani

O ultimă statistică făcută la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea arată că vârsta medie a agenţilor de poliţie vâlceni este de 40,3 ani. Ce-i drept, ne aşteptam ca personalul IPJ să fie ceva mai tânăr, gândindu-ne că un poliţist de peste 40 de ani cu greu mai poate alerga după un infractor. Sigur, dacă stăm să ne uităm la majoritatea poliţiştilor, ne punem mari semne de întrebare cu privire la condiţia lor fizică, iar dacă nici vârsta nu-i ajută, atunci se pare că avem o problemă.

În altă ordine de idei, inspectorul – şef Florian Marin ne-a anunţat, cu ocazia bilanţului pe anul 2013, că procentul de încadrare al ofiţerilor este de 96,56%, al agenţilor de poliţie este de 92,28%, iar al personalului contractual este de 94,44%. „Dintre cei 41 candidaţi la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” precizăm că doar 11 au fost declaraţi «Admis», iar dintre cei 57 candidaţi la şcolile de agenţi de poliţie, doar 16 au fost declaraţi «Admis»” – a mai spus comisarul – şef Florian Marin.

În ceea ce priveşte disciplina poliţiştilor vâlceni, se pare că o parte din ei nu au fost aşa „cuminţi”. Tocmai de aceea, la nivelul IPJ Vâlcea au fost aplicate 13 sancţiuni disciplinare unui număr de 13 poliţişti, respectiv 8 mustrări scrise şi 4 diminuări ale drepturilor salariale. A fost totuşi şi o destituire din poliţie, iar 95 de poliţişti s-au ales cu atenţionări.