Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO/VIDEO. Razie în Vâlcea. S-a lăsat cu o multitudine de sancțiuni

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.

În data de 22 februarie a.c., poliţiştii vâlceni sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, au acţionat în municipiul Râmnicu Vâlcea şi pe raza județului Vâlcea pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul mai multor structuri și  subunități din județ, aceștia desfășurând acțiuni pe mai multe linii de muncă, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru descurajarea elementelor infracționale și pentru combaterea fenomenelor cu impact stradal.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

În cadrul amplei acțiuni, au fost legitimate 703 persoane, verificate 614 autovehicule și efectuate 190 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 341 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 79.005 lei.

Din totalul sancțiunilor, 323 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 9 au fost conform prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 9 la alte acte normative.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce  13 permise de conducere, dintre care 6 pentru depășirea limitei legale de viteză, 2 pentru neacordare de prioritate, 1 pentru consum de alcool la volan și 4 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și au fost constatate 

6 infracțiuni, respectiv 2 la regimul rutier, 3 pe linie de piscicultură și 1 pentru alte fapte.