Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Sursa foto: IPJ Vâlcea

FOTO: 234 de cartușe letale și 4.000 kg de azotat de amoniu, confiscate de polițiștii vâlceni

Sursa foto: IPJ Vâlcea La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe raza mai multor localități din județ, fiind efectuate controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii letale şi neletale, pentru verificarea modului de asigurare a securităţii acestora precum și combaterea infracționalității pe segmentul deținerii ilegale de arme și muniții.

Polițiștii au controlat 23 de deținători legali de arme și muniții, descoperind mai multe nereguli, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care 10 la Legea 295/2004, privind regimul armelor si al munițiilor în sensul nerespectării condițiilor de păstrare și asigurare a armelor și munițiilor.

Valoarea sancțiunilor este de peste 50.000 de lei.

De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni de nerespectarea regimului armelor si munițiilor, la doi deținători legali de arme și muniție din comunele Glăvile și Mateești. Astfel, polițiștii au descoperit mai multe elemente de muniție deținute ilegal, unele din acestea fiind confecționate artizanal.

S-a constatat și o infracțiune de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor, la domiciliul unui bărbat din comuna Nicolae Bălcescu, întrucât acesta nu respecta condițiile de depozitare a substanțelor sau îngrășămintelor chimice, conform prevederilor O.U.G. 195/2005.

Față de 9 deținători legali de arme și muniții urmează a fi luată măsura complementară a anulării dreptului portului și folosirii armelor letale.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 4.000 de kg de azotat de amoniu și 234 de cartușe letale de diferite calibre deținute fără drept.