Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRUZIME. Și-a omorât proprii câini cu toporul

Ieri, 18 iulie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 20 de ani, din localitatea Câineni, bănuit de săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 15 iulie a.c., un bărbat din localitatea Câineni, județul Vâlcea, în timp ce se afla în curtea locuinței sale, ar fi fost mușcat de câinele său, motiv pentru care i-ar fi aplicat acestuia mai multe lovituri cu un corp contondent, în mod repetat, provocându-i astfel leziuni care au condus la decesul animalului.

De asemenea, la scurt timp, acesta ar fi recurs la același gest și față de un alt câine din gospodăria sa, omorându-l și pe acesta.

Bărbatul în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție.