Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Controale fără precedent la sălile de jocuri de noroc ale polițiștilor vâlceni

În județul Vâlcea, oamenii legii au verificat 327 de săli în care se desfășoară jocuri de noroc, aplicând măsura indisponibilizării a 72 de aparate.

Polițiștii vâlceni au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o amplă acțiune de control la barurile ce dețin jocuri de noroc tip „slot-machine”, urmărindu-se identificarea agenților economici ce nu au autorizație pentru astfel de practici. Acțiunea a fost coordonată de ofițeri de la București și s-a desfășurat la nivel național. Astfel, în județul Vâlcea, oamenii legii au verificat 327 de săli în care se desfășoară jocuri de noroc, aplicând măsura indisponibilizării a 72 de aparate. Mai mult, polițiștii vâlceni au constatat comiterea a 19 infracțiuni privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale. „S-a avut în vedere depistarea cazurilor de evaziune fiscală, verificarea modului în care aceste societăți comerciale respectă prevederile legale referitoare la condițiile de autorizare, organizare și exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licențiere și autorizare, tranzacționarea de mijloace de joc și comunicarea acestor tranzacții, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală și cele privind mărcile” se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

La nivel național au fost verificate 4.135 de săli în care se desfășoară jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 824 de aparate ce valorează 4.660.924 lei. Mai mult, polițiștii au constatat 255 de infracțiuni și au aplicat 139 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.045.200 lei.

CLAUDIA STANCIU