Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bărbaţii care au ARS DE VIE o bătrână la Suteşti, trimişi în judecată pentru OMOR CALIFICAT

Cei trei bărbaţi care au ars de vie o bătrână din comuna Suteşti, pe care mai întâi o tâlhăriseră, au fost trimişi în judecată de către procurorii de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea în data de 29 septembrie a.c. Doi dintre ei, Piticu Ilie Marius şi Georgescu Teodor Marius, se află în stare de arest preventiv şi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Cel de-al treilea Ion Bedreagă a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la tâlhărie calificată.

Anchetă îngreunată de incendiu

Ce părea a fi doar un incendiu provocat de un fulger s-a dovedit a fi , de fapt, o crimă odioasă. O bătrână de 79 de ani a fost jefuită, tâlhărită, iar apoi arsă de vie în propria-i casă. Fapta crudă a fost săvârşită de doi tineri de 25 şi 26 de ani, infractori cu „ştate” vechi în comuna Suteşti.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 21/22 mai 2014, atunci când în comuna Suteşti a avut loc o rupere de nori, cu tunete şi fulgere puternice. Ei bine, în acea noapte, casa bătrânei Elena Hoară – 79 de ani, a luat în mod suspect foc, arzând în proporţie de 95%, iar în locuinţă se afla şi femeia, care a fost găsită carbonizată în proporţie de 80%. După primele cercetări, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au venit cu două variante privind cauza incendiului: utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor sau flacără produsă în urma unui trăsnet. Niciuna dintre acestea două nu au fost valabile însă, pentru că pe fir au intrat imediat poliţiştii, după ce rudele bătrânei au declarat că au observat că din casă lipseau bani (banii fiind depozitaţi într-o încăpere ce nu a ars în totalitate şi unde au fost găsite urme), dar şi lanţul de aur de la gâtul femeii şi mai multe obiecte din casă. Elena Hoară avea puşi deoparte circa 50 de milioane lei vechi, iar familia sa nu a mai găsit decât 24 de milioane lei din ei.

De aici a început o adevărată anchetă, care a durat mai bine de două luni de zile, fiind extrem de dificil să se caute probe într-o casă incendiată. Numai că, poliţiştii criminalişti au reuşit să afle că de fapt, incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar femeia a fost tâlhărită înainte de a i se da foc de vie.

Acuzaţi şi de tâlhărie calificată

De asemenea, oamenii legii au mai stabilit şi alte două tâlhării comise de cei trei cu câteva luni înainte de incendierea casei bătrânei din Suteşti. Astfel, în noaptea de 30/31.01.2014, inculpaţii Piticu Ilie Marius şi Georgescu Teodor Narcis având feţele acoperite cu cagule, au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate M.M. (în vârstă de 76 de ani), cu scopul de a o deposeda de sumele de bani deţinute în locuinţă şi, întrucât victima a strigat după ajutor, inculpaţii au părăsit locuinţa acesteia, sustrăgând din curtea victimei mai multe bunuri. În timpul săvârşirii faptei, paza locului comiterii infracţiunii a fost asigurată de inc. Bedreagă Ion, care se afla în apropierea locuinţei persoanei vătămate.

Atât în noaptea de 24/25.01.2014 cât şi la sfârşitul lunii ianuarie 2014, inculpatul Piticu Ilie Marius având faţa acoperită cu o cagulă, a pătruns, împreună cu inculpatul Bedreagă Ion, în locuinţa persoanei vătămate L.M. (în vârstă de 73 de ani), împrejurare în care, prin exercitarea de acte de violenţă şi proferarea de ameninţări cu moartea la adresa acesteia, a sustras mai multe bunuri din locuinţa acestuia.