Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vin ruşii

Motto: Cine uită istoria riscă să o repete. Exact acolo suntem.

În seara de 18 Iunie 2013, rusul Nikolai Platonovici Patrusev a venit într-o vizită discretă, la Cotroceniul locuit de Traian Băsescu. Pentru cine nu ştie sau a uitat, acest Nikolai Platonovici Patrusev este şeful Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, adică coordonează şi conduce toate serviciile de securitate ale Rusiei, FSB-ul, SVR-ul, GRU, MVD şi trupele de grăniceri. Nici până azi nu se ştie ce au discutat cei doi timp de 4 ore. Oare acest Patrusev la informat pe Băsescu cu privire la ce vor face cu Ucraina în 2014? Şi i-au cerut ceva? Ce? I-au dat instrucţiuni. Sunt întrebări pe care dacă i le-ar pune cineva lui Băsescu acesta sare la bătaie, în schimb, premierul Ponta joacă o carte rusofilă, cu un calm imperturbabil, nevorbind nimic despre Rusia sau Ucraina. Datorită acestui lucru, am senzaţia că asist la cel mai cumplit coşmar.

Românii au fost cei mai anti-comunişti dintre ţările care au fost la finele războiului vândute ruşilor. Nici măcar nu aveam un partid comunist de care să vorbim, totul a venit cu armata roşie. Şi iată acum, după 70 de ani, o grămadă de pro-ruşi. Anul 1968 a fost cea mai mare păcăleală pe care Ceauşescu ne-a tras-o nouă, cât şi întregii lumi occidentale. Amintiţi-vă de valul de simpatie occidentală care s-a revărsat asupra lui după aia, Buckingham, trăsuri, braţ la braţ cu Regina, vizite americane, influx de tehnologie (care se scurgea uşurel la ruşi), a jucat magistral Ceauşescu cartea naţionalismului.

Mii de anticomunişti convinşi au intrat în PCR în 68 şi 69, impresionaţi de fronda lui Ceauşescu, numai ca să se dea cu capul de pereţi după 2-3 ani. Îmi amintesc că atunci venisem din armată şi m-am speriat că vin ruşii pentru că Ceauşescu s-a burzuluit la ei. Dar m-a liniştit tata: „E numai de formă, copile, numai să-i ameţească pe fraierii ăia de occidentali”. Şi, acesta, jucând cartea naţionalistă, şi-a intrat în rol. Dacă te apuci să listezi toate „binefacerile” Rusiei, sper că ai copii ca să continue lista pentru tine când tu, la 105 ani, vei înceta să mai fii. O viaţă de om nu ajunge pentru a lista toate atrocităţile făcute de invadatorii ăştia.

O personalitate din istorie, pe care am admirat-o în mod deosebit, generalul Patton, spunea „nu mă interesează altceva despre ruşi decât cât plumb îmi trebuie să-i termin”. Acelaşi general, la finalul războiului, voia ca America să forţeze Rusia să se limiteze la propria ţară, şi să permită ţărilor din Estul Europei să îşi hotărască singure viitorul, fără tancurile Armatei Roşii. Iar Patton săracul, după ce a spus că ideal ar fi ca anglo-americanii să-i reînarmeze pe nemţi (câţi au mai rămas) şi să pornească mai departe războiul împotriva ruşilor, a murit de un suspect accident de automobil, în 1945.

Noi ne-am dat cu ruşii spre sfârşitul războiului, iar marea masă a soldaţilor victorioşi ne considerau inamici învinşi şi atâta tot. Psihoza asta cu „vin ruşii” seamănă bine cu cea despre turci, dar generaţiile de atunci au dispărut, a rămas folclorul. Ar trebui să folosim marea schimbare făcută de telecomunicaţii şi să ne informăm corect de situaţia actuală. Acum, ruşii au relaţii mai bune cu nemţii, decât cu românii care o ţin langa cu soldaţii ruşi violatori. Dacă voi credeţi că Ponta se duce la Moscova să stea la taclale cu Putin, atunci vă înşelaţi amarnic. El se duce la Moscova să se închine la zeul comuniştilor, având întotdeauna un calup de vaselină la el.

Ponta e un parşiv de primă speţă, de tip 1, A, Lux. Ceauşescu trăieşte în continuare. Prin Ponta! Trebuie să fac, totuşi, o corecţie. Ceauşescu a fost un şatrap fără îndoială dar a fost naţionalist, care trebuie să recunoaştem a ţinut Rusia cât mai departe. Să ne amintim de Cehia lui 1968. La polul opus Ponta şi-ar vinde ţara fără nicio remuşcare. Din vara lui 2012, de când România nu a mai răspuns la manete, Putin s-a simţit şi e plin de spume. Eu intuiesc că Ponta e mai deştept decât noi pentru că ştie să se pună la adăpost. Pe la posturile ruseşti este o cavalcadă de injurii şi nu la adresa SUA ci a României. Dacă vrei să facă Rusia spume, atunci pomeneşte România.