Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Urmașii lui Vadim, hibrizii extremiști

Aveam alt subiect în minte pentru săptămâna aceasta, dar atitudinea susținătorilor USR și PLUS din spațiul virtual mi-a modificat editorialul. Pe scurt, dacă mi-am permis să o critic pe Kovesi spunând-mi părerea despre ea, așa cum am făcut-o despre absolut toate personajele ce țin capul de afiș al evenimentelor, am avut parte de un noian de jigniri vadimiste cu vădite accente deviante. Așa pățeau ziariștii și cu Vadim. Îl criticau și ca răspuns primeau un potop de purjații. Nu aveai cu cine dezbate sau raționa. Nu era ca el, trebuia să-ți iei umbrela să nu te acopere de scuipat. Am fost reticient la calificativul de extremiști dat acestora, însă acum nu mai am vreo îndoială.
Nicio teză interesantă din care să rezulte vreo strategie inteligentă de dezvoltare a României sau vreo direcție care să ducă țara acesta spre bunăstare. Doar teme învechite, lătrate cumva cu un soi de naționalism în ele acum vreo două decenii și jumătate de Vadim Tudor. Scriu limpede, pe înțelesul tuturor, ca atunci când înjură să o facă mai cu năduf, între calomniile lor și cele ale lui Dragnea sau ale pesediștilor nefiind vreo diferență de limbaj și cred nici comportamentală. Doar că hibrizii aceștia se cred cu ștaif. Ca și cum aș schimba o pereche de bascheți Finca cu alta, made in China, doar că-s noi. Le-am admirat degeaba organizarea și atitudinea civică. Orice moment de altă opinie decât a lor devine prilej de violență verbală și ei nu pot fi criticați. Periculos, nu?
O luăm de la geneză. Din cauza scenei politice care a dat dovadă doar de lucruri reprobabile, oamenii spunând că toți politicienii sunt o apă și-un pământ, era evidentă nevoia de altceva. Și cum altcevaul acesta nu putea să nu fie tot cu anvelopă politică, deoarece așa este peste tot în lume în executivul decizional politic al democrațiilor, cineva a dat naștere unei mișcări. Soroș, securiștii, nu mai contează cine. Și gânditorii aceștia au făcut-o simplă: ce vrea norodul ? Oameni noi și politicienii în pușcării. Pe ideea asta, pe care orice prost cu câteva mii de euro disponibile pentru o cheltuială pe studii sociologice o putea identifica, s-a construit mișcarea USB în capitală. Adică, doar au pipăit puțin un teren reprezentativ să vadă dacă ține. Și a ținut. Din USB s-a transformat în USR. Nu mai salvau doar Bucureștiul, salvau toată România. Vorbeam mai sus de creatorul acestui partid, pentru că așa o să-l numim de acum înainte, creatorul. Creatorul care ne salvează. Tot creatorul ăsta s-a folosit și de Iohannis care, din poziția de Președinte al unui stat, a avut cuvinte de apreciere la adresa USR-ului și care, tot el, l-a impus pe Cioloș prim ministru. „Palmaresul” penibil și fără nimic notabil al lui Dacian Cioloș l-a bifat ca prim ministru ZERO! Din postura sau impostura de prim ministru zero a înființat PLUS. Probabil, creatorului i se păruse că nu a canibalizat suficient electorat de dreapta cu USR și a vrut să ia ceva și de la intelectualii socialiști. Oricum, USR-PLUS este un aspirator de extremiști, anti-PSD și socialiști. Sigur, există între adepții lor și oameni păcăliți de cele două deziderate legate de schimbarea clasei politice și corupți în pușcării, persoane naive și dornice de schimbare. Cum a fost posibil ca niște partide chiar răsărite ca ciupercile după ploaie, fără doctrină, fără asumarea vreunui act administrativ național, fără să-i fi văzut conducând ceva ca să le măsori performanțele să devină jucători politici importanți în România, nu vom afla decât peste destul de mult timp încât să nu alegem în cunoștință de cauză.
Spuneam că ideile lor au atras extremiști violenți, radicali ce resping dialogul, înfierează altă opinie decât a lor și care știu să înjure. Foarte disciplinați, loiali cauzei, bine finanțați și bine organizați, dominanți ai ieșirilor în stradă și ai spațiului virtual, aduc a un amestec de Soros cu securiști autohtoni. Indiferent din ce partid sunt, politicienii învechiți put a rahat, dar și voi duhniți a pește ! Doar încă o păcăleală electorală de prostit proștii. În Românica merge.