Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lecția națională de educație financiară

Banca Națională a României, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, a desfășurat astăzi, 18 octombrie 2022, o Lecție națională de educație financiară cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a importanței educației financiare în rândul elevilor.

Evenimentul a fost deschis de către guvernatorul BNR, dl. Mugur Isărescu, care a primit la sediul băncii centrale vizita a 50 de elevi de clasa a VIII-a din București, însoțiți de profesorii lor, cu care a discutat despre subiecte economice relevante pentru această grupă de vârstă.

În paralel cu lecția susținută de guvernatorul BNR, echipele de educație financiară din sediul central și din toate sucursalele și agențiile BNR din țară au interacționat cu elevi și cadre didactice de la unități de învățământ din toate județele țării.

Agenția Argeș s-a bucurat de participarea unui număr de 70 unități școlare cu peste 210 clase de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal din județele Argeș și Vâlcea, cu un total de peste 5.200 participanți.

Acest eveniment este parte a preocupărilor constante ale băncii centrale de a promova importanța educației financiare, susținute și prin programele și proiectele derulate la nivel național încă din 2009 și cuprinse în Strategia multianuală de acțiune în domeniul educației financiare a Băncii Naționale a României.