Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: INTERCEPTĂRI între OFIŢERI RUŞI şi SEPARATIŞTII proruşi în urma accidentului AVIATIC din Ucraina

Autorităţile ucrainiene au interceptat mai multe convorbiri telefonice dintre ofiţeri ruşi şi separatişti după ce avionul care aparţine companiei Malaysia Airlines a fost doborât pe teritoriu ucrainian. Din înregistrări reiese că cei care raportează fi surprinşi de faptul că avionul era plin cu civili.

Prima discuţie telefonică făcută publică de ucrainieni este atribuită lui Igor Bezler, comandantul forţelor separatiste din Horlivka şi lui Vasili Geranin, ofiţer în cadrul Serviciului de informaţii şi contraspionaj rus.

„Da, Maiorule. – Sunt oamenii din Cernuhin care au doborât avionul. De la postul din Cernuhin. Cazacii care stau în Cernuhino. – Avionul s-a rupt în aer. În zona minei Petropavlovskaya. Primul 200 (n.r. – nume de cod pentru mort). Am găsit primul 200. Un civil”.

Altă cu discuţie cu alţi protagonişti, în care un ofiţer rus primeşte raportul de la faţa locului.

„Bine, ce ai acolo? – Pe scurt, a fost 100% un avion civil de pasageri. – Sunt mulţi oameni? -E nenorocire! Resturile au căzut chiar în curţile oamenilor. – Ce fel de avion? – Nu am stabilit asta. Nu am ajuns la locul accidentului. Văd doar zona unde au căzut cadavrele. Sunt rămăşiţe de mânere, centuri, scaune şi corpuri. – A rămas ceva din armament? – Absolut nimic. Lucruri civile, medicamente, prosoape, hârtie igienică. – Sunt documente? – Da, este al unui student din Indonezia. De la Universitatea din Thompson”.

După aproape o oră confuzia în rândul separatiştilor şi ofiţerilor ruşi este şi mai mare, potrivit interceptărilor serviciilor ucrainene.

„În legătură cu avionul doborât lângă Snijne-Torez. E civil. A căzut lângă Grabove. Sunt o grămadă de cadavre de femei şi copii. Cazacii sunt acolo şi se uită. Spun la televizor că e avion AN-26, dar pe el scrie Malaysia Airlines. – Ce căuta pe teritoriul Ucrainei? – Înseamnă că paraşuta spioni. De ce naiba au zburat în zona asta? E război aici!”

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/VnuHxAR01Jo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]