Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Hoții care au dat tunuri în Vâlcea și în alte nouă județe, săltați de poliție

Membrii unei grupări infracționale specializate în comiterea de furturi din magazine si agenții de pariuri, care acționau în 10 județe, respectiv Ilfov, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Olt, Argeș, Prahova, Teleorman, Vâlcea și Buzău, au fost săltaţi de poliţiştii din Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 12 ianuarie 2023 – până în prezent, aceştia ar fi spart mai multe societăți comerciale, de unde ar fi furat bani, țigări și băuturi.

De asemenea, în noaptea de 28 februarie – 1 martie a.c., ora 2.00, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov i-au depistat, în flagrant delict, în localitatea Jilava, județul Ilfov, pe cei patru bărbați, după ce aceștia au pătruns prin efracție în trei societăți comerciale, din județul Giurgiu, de unde ar fi sustras mai multe baxuri cu țigări (aproximativ 1.100 de pachete), băuturi alcoolice, precum și bani din casele de marcat.

Unul dintre cei patru bărbați era urmărit la nivel național.

„Precizăm faptul că, la comiterea celor 3 infracțiuni de furt calificat, persoanele bănuite ar fi folosit un autovehicul, pe care ar fi montat plăcuțe cu numere de înmatriculare sustrase anterior. Pentru întregirea probatoriului în cauză, la data de 1 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat 5 percheziții, la punctul de lucru al unei persoane fizice autorizate și domiciliile celor 4 bărbați, unde au fost descoperite mai multe mijloace materiale de probă și un autoturism, care ar fi fost folosit la comiterea de infracțiuni”, arată poliţiştii.

Cei patru au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi unei instanţe cu propunerea arestării preventive. Ei sunt cercetaţi pentru furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu numere de înmatriculare false.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale Ilfov și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, criminaliști din cadrul Serviciului de Criminalistică Ilfov, polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Olt, Giurgiu și Dâmbovița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov.