Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlcean condamnat pentru trafic de imigranți, prins după patru ani în Sibiu

Poliţiştii din comuna Şelimbăr, județul Sibiu, au arestat un vâlcean care era căutat de aproape patru ani, când a introdus ilegal 11 imigranţi din Serbia în Ungaria, informează un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

„În cursul zilei de 12 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au desfăşurat activităţi specifice în vederea depistării şi prinderii Cu această ocazie, pe raza localităţii Şelimbăr, poliţiştii au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Vâlcea, pe numele căruia autorităţile judiciare ungare au emis un mandat european de arestare, persoana în cauză fiind condamnată la executarea unei pedepse de 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de introducere ilegală de imigranţi pe teritoriul Ungariei”, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, „la data de 15 septembrie 2018, bărbatul a fost prins în flagrant delict în timp ce transporta 11 persoane, ascunse în diferite compartimente ale unui vehicul, cu scopul de a le facilita trecerea ilegală din Serbia în Ungaria. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, persoana în cauză fiind încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, până la dispunerea unor noi măsuri”.