Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tânărul de la Horezu care i-a dat polițistului cu cătușele in cap a fost RETINUT (FOTO)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au dispus, la data de 16 februarie 2020, reţinerea suspectului C.I.A, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, pentru o perioadă de 24 de ore.
În cursul zilei de astăzi, acesta urmează să fie prezentat Judecătoriei Horezu cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale au rezultat următoarele:
La data de 16 februarie 2020, în jurul orelor 02:00, un echipaj de ordine publică din cadrul Poliţiei orasului Horezu a fost anunţat prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, suspectul C.I.A., în vârstă de 16 ani, pe fondul unui conflict spontan cu o altă persoană de sex masculin, a distrus mai multe bunuri într-un local de pe raza or. Horezu, fapt pentru care, persoanele aflate în acel local s-au speriat şi au fugit din local. Echipajul de ordine publică ajuns la faţa locului şi observând comportamentul agresiv verbal şi fizic al suspectului, a procedat la încătuşarea acestuia.
În timpul manevrelor de imobilizare, după ce un agent de poliţie a reușit aplicarea unei cătușe pe mâna stângă a suspectului, în sprijinul acestuia din urmă au intervenit alte persoane (rude, respectiv prieteni ai suspectului) care au cerut organelor de poliție să îl lase în pace pe acesta. Suspectul C.I.A., profitând de situaţia creată a reușit sa se elibereze, şi în încercarea de a scăpa, a lovit, cu cătușa, în zona capului, pe agentul de poliţie M.S.A., reuşind să părăsească locul comiterii faptei.
În aceeaşi noapte, în jurul orelor 03:30, suspectul a fost identificat la domiciliul său şi condus la sediul Poliţiei or. Horezu, iar apoi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, în vederea efectuării cercetărilor pentru faptele săvârşite, potrivit competenţei.
În aceleaşi împrejurări, ag. de politie M.S.A. a fost examinat medical, constatându-se că nu se impune internarea acestuia, prezentând diagnosticul: „excoriatie-regiunea frontala” pentru care necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale.
Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.