Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remus Grigorescu, reclamat la Parchet pentru frauda de la BAC

Raportul Corpului de Control al Ministerului Educației a ajuns, într-un final, la Vâlcea. ” VOCEA VÂLCII” vă prezintă, în exclusivitate, concluziile raportului întocmit de inspectorii veniți în verificare, la sfârșitul lunii iulie a.c. Pentru Remus Grigorescu și profesorii implicați, concluziile sunt dezastruoase, existând indicii clare de fraudare a bacalaureatului din vara acestui an. În mod cert, după acest raport, Grigorescu & Co. vor da cu subsemnatul la Parchet. Vă prezentăm acum o parte din concluziile inspectorilor ministeriali.   

CLAUDIA STANCIU, MAGDA POPESCU

” Nu a fost respectată metodologia nr. 4799/31.08.2010, în sensul Ar. 11(13): nu există documente care să ateste caracterul oficial al reevaluării unor lucrări (cine a solicitat, cine a dispus, componența comisiei de reevaluare etc), acesta îmbrăcând aspectul unei decizii subiective, venită din inițiativa Inspectorului General (în calitatea lor de președinte, așa cum rezultă din notele de relații). Echipa de control susține ideea că reevaluarea a fost o măsură arbitrară, aplicată numai pentru unele lucrări și nu asupra tuturor lucrărilor din pachetul evaluatorului.

( )

În documentele de lucru echipa de control a notat multe lucrări la discipline, diferite, care ridică suspiciunea de supraevaluare, care prezintă elemente ce pot constitui semne și pentru care MEN poate solicita reevaluarea acestora în totalitate. O constatare personală și, poate fără relevanță, este că toate lucrările din centrul CZ nr.100 – Seminarul Teologic ” Sf. Nicolae” în care s-au folosit paranteze pătrate chiar și în pasaje/expuneri unde nu exista obligativitatea utilizării acestora, lucrările fiind notate peste nota 5.

( )

Au fost luate note de relații de la persoane implicate în procesul de evaluare (președintele comisiei și informaticianul CZ nr. 100 – Seminarul Teologic ” Sf. Nicolae” ), prin care acestea afirmă că reevaluarea și schimbarea notelor s-a făcut în prezența inspectorului general – care era si președintele comisiei județene de bacalaureat – si al altor membri din comisia din centrul de evaluare” .