Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PROTESTE la Complexul Energetic Oltenia: CIUREL AUT!

Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, începe să aibă zile grele. Sindicaliștii sunt deciși să protesteye până când acesta va demisiona sau va fi schimbat. Protestele vor începe miercuri, 28 ianuarie a.c. Sindicaliștii sunt nemulțumiți că reprezentanții Complexului au anunțat reduceri de cheltuieli cu personalul, sub forma unor prime sau sporuri.

Reprezentanţii sindicaliştilor sunt decişi să facă acşiunea legal şi tocmai de aceea au depus documente pentru autorizarea protestelor. Acestea vor demara în jurul orei 17.00, în faţa sediului Diviziei Miniere. Se aşteaptă participarea a 500 de persoane. „Scopul manifestarii publice il constituie protestul fata de nerespectarea contractului colectiv de munca, mimarea dialogului social, precum si intenţia administraţiei CEO de diminuare cu 20% a fondului de salarii si eliminarea majorităţii facilităţilor”, susţin liderii, citaţi de Pandurul.

Sindicaliştii mai spun că dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă este posibilă declanşarea unui conflict de muncă. „Atragem atenţia Guvernului care a girat managementul catastrofal al CE Oltenia, cu pierdere din exploatare, creşterea creanţelor si a datoriilor, că exista premisele declanşării conflictului de munca la nivelul societăţii”, arata FNME.

Conducerea complexului a anunţat că reducerile efective vor consta, printre altele, în diminuarea primei de vacanta de la o medie de 3860 lei/salariat, in 2014, la un voucher de vacanta de 1050 lei/salariat. Va mai fi reduse si primele ocazionale de la 700 lei la 300 lei/salariat/eveniment. De asemenea, se va reducere şi numărul de salariaţi, prin externalizarea carierei de la Berbeşti, dar şi prin pensionarea celor care au depăşit vârsta de angajat.