Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

POLIŢIST ARESTAT pentru LUARE DE MITĂ!

Foto: arhiva Vocea ValciiA fost prins în flagrant în timp ce lua mită 3.000 de euro chiar de la denunţătorul său. Este vorba despre un poliţist de la Serviciul de Investigaţii Criminale, care a şi fost reţinut. Laurenţiu Marin Dobre este subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, iar în data de 23 iulie 2015, el a picat în „plasa întinsă” de procurorii DNA şi de denunţătorul său.

Povestea penală a început, de fapt, în data de 29 iunie 2015, când poliţistul i-a cerut denunţătorului suma de 3.000 de euro, promiţându-i în schimb că nu va începe urmărirea penală împotriva sa, într-un dosar în care denunţătorul era inculpat.

Ba mai mult, subcomisarul Laurențiu Marin Dobre s-a angajat să restituie toate bunurile ridicate de poliţişti cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în luna aprilie 2015 la domiciliul denunţătorului.

Poliţistul a fost insistent, el contactându-l pe inculpatul din dosarul pe care-l instrumenta în repetate rânduri şi cerându-i şpagă. „Pentru primirea sumei de 3.000 euro, inculpatul Dobre Laurențiu Marin a stabilit ca termen limită data de 20 iulie 2015 și ulterior, data de 23 iulie 2015. Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orelor 17:00, inculpatul Dobre Laurențiu Marin s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunțător suma de 3.000 euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă” – se arată în comunicatul DNA.

Poliţistul Dobre a fost reţinut pentru 24 de ore, el urmând să fie dus în faţa magistraţilor Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.