Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Stoica a venit șef la IPJ Vâlcea cu tinicheaua de coadă?

Are un trecut profesional gri

CONTROVERSE. Așa cum am scris și în numerele trecute ale publicației noastre, actualul inspector-șef al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea (IPJ), Ion Stoica, a făcut o serie de greșeli în perioada în care a condus poliția din Olt. Din considerente destul de ciudate, acesta l-a mutat pe unul dintre subordonații săi, Ciprian-Bogdan Gheorghiceanu, de la Poliția Slatina la Poliția Caracal. Supărat, omul legii nu a fost de acord cu decizia, pe care a considerat-o una abuzivă, cerând sprijin Sindicatului Pro Lex și acționând în instanță Inspectoratul Județean de Poliție Olt, dar și pe șieful acestuia, chestorul Ion Stoica.

Ciprian-Bogdan Gheorghiceanu s-a adresat și conducerii MIRA, motivând faptul că mutarea a fost făcută fără acordul scris al  acestuia, în primă fază instanța dând câștig de cauză IPJ Olt și chestorului Ion Stoica. Pe fond, procesul a fost pierdut de către subinspectorul Ciprian-Bogdan Gheorghiceanu, însă sprijinit de către Sindicatul Pro Lex, acesta a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, acolo unde instanța i-a dat câștig de cauză. Iată ce scria revista Pro Lex pe atunci, cu privire la acest subiect: ” Ion Stoica s-a ales cu un dosar penal, pentru abuz în serviciu, iar Sindicatul „Pro Lex” a mai îndreptat o ilegalitate comisă asupra unui membru. Inspectorul șief al I.P.J. Olt, dl. chestor de poliție Ion Stoica, l-a mutat definitiv pe Bogdan Ciprian Gheorghiceanu fără acordul scris al acestuia, încălcând prevederile legale. Din ambiție, dl. chestor nu a revenit asupra deciziei, nici după ce M.I.R.A. a transmis o adresa circulară pentru îndreptarea și aplicarea unitară a legii. Cu niște judecători, transformați în avocați ai instituției, procesul a fost pierdut pe fond, însă Sindicatul „Pro Lex”, prin liderul Viorel Teacă și avocatul ales, a reu șit la Curtea de Apel Craiova să câștige recursul. Astfel, prin decizia civilă pronunțată în dosarul nr. 3424/104 din 2007, instanța a casat sentința tribunalului Olt și a anulat dispoziția de mutare nr. 716 din 2.10.2007. Domnul chestor Ion Stoica s-a ales cu un dosar penal, pentru abuz în serviciu, iar Sindicatul „Pro Lex” a mai îndreptat o ilegalitate comisă asupra unui membru” . Fostul secretar al MAI a negat aceste acuzații spunând că nu a fost vorba de un abuz în serviciu și nici de un dosar penal.

Navigând pe Internet am dat și peste declarația de avere a șiefului IPJ Vâlcea, Ion Stoica, postată pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor pe vremea când era secretar al acestei instituții, document ce a fost semnat în 29 septembrie 2009. La bunuri imobiliare, chestorul a trecut un teren intravilan, situat în Ștefănești, Argeș, în suprafață de 600 metri pătrați, achiziționat în anul 2002. Stoica mai deține și o casă, tot în Ștefănești, dobândită în 2003, de 195 m.p., cu o valoare impozabilă de 82.390 lei, dar și un apartament, cumpărat în anul 1992, de 69 metri pătrați, cu o valoare impozabilă de 11 mii lei. Conform declarației sale de avere, omul legii este proprietarul unui Peugeot 406, fabricat în 2004, pe care l-a cumpărat în leasing, dar și al unui Volkswagen Golf TD din 2007. Stoica a depus la bancă suma de 45 mii lei. Venitul său anual ca angajat al MAI s-a ridicat la finele anului trecut la suma de 110.983 lei, iar cel a soției la 10.800 lei.

RAUL POP