Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRIMINAL din greşeală, un bărbat din CREŢENI a fost trimis după GRATII

GRAV: Cunoscut ca un tânăr discret şi liniştit în comuna sa, Creţeni – Vâlcea, Dumitru Mirel Fistogeanu a ajuns după gratii, după ce o seară de distracţie în discotecă s-a transformat într-un adevărat coşmar. Omul a avut o altercaţie într-un club dintr-o comună din judeţul Olt, el apărându-se şi lovind un alt tânăr, care ulterior a decedat.

Tragicul incident a avut loc în anul 2013, bărbatul din Creţeni fiind trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte. Acum, el a fost condamnat la închisoare cu executare, fiind ridicat de poliţişti zilele trecute şi trimis să-şi ispăşească pedeapsa.

Într-o seară de mai a anului 2013, Dumitru Mirel Fistogeanu şi soţia sa au mers în comuna natală a acesteia din urmă, undeva în judeţul Olt. Seara, cei doi s-au dus în discotecă, acolo unde bărbatul a fost abordat de doi tineri, fiind implicat într-o altercaţie. El a fost nevoit să se apere, susţin martorii, lovindu-l pe unul dintre atacatori cu pumnul în bărbie şi trântindu-l la pământ. Din păcate, lovitura sa a fost fatală pentru acel tânăr, care s-a lovit cu capul de pământ şi ulterior a decedat.

Dumitru Mirel Fistogeanu a fost trimis în judecată, magistraţii punându-l între timp sub control judiciar. Procesul a durat relativ puţin, pentru că în data de 14 octombrie 2013, magistraţii Tribunalului Olt au decis să-l condamne pe vâlcean la 4 ani şi şase luni de închisoare cu executare. Dumitru Mirel Fistogeanu a făcut recurs la această hotărâre judecătorească, iar procesul a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde, în data de 18 septembrie 2014 recursul i-a fost respins, pedeapsa cu închisoarea rămânând valabilă.

Ridicat de poliţişti de la Creţeni

Astfel, în data de 19 septembrie 2014, în jurul orei 10.00, poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi telefonic de către IPJ Vâlcea, Serviciul de Investigaţii Criminale, despre faptul că s-a primit un mandat privativ de libertate pentru o perioadă de 4 ani şi 6 luni, pe numele lui Dumitru Mirel Fistogeanu, de 27 de ani, din comuna Creţeni, ce a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire cauzatoare de moarte, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 195 C.P. Bărbatul a fost ridicat de la domiciliul său, transportat cu autospeciala MAI 11133, la IPJ Vâlcea şi depus în arest, el urmând să fie transferat la Penitenciarul Colibaşi.

Primarul din Creţeni: „Nu era un tânăr conflictual”

Ion Spârleanu, primarul localităţii Creţeni, ne-a mărturisit că el îl cunoaşte pe Dumitru Mirel Fistogeanu ca fiind un tânăr liniştit, care nu a creat niciodată probleme. Tânărul este însurat şi are un copil de 2-3 ani, făcând parte dintr-o familie modestă de romi. „A fost o întâmplare nefericit. Din câte mi-a povestit el, a fost o altercaţie cu doi tineri, iar el fiind mai solid aşa, mai înalt, l-a lovit pe unul şi acela a murit ulterior. Eu îl ştiu ca pe un băiat liniştit şi nu am avut niciodată vreo problemă cu el prin comună. Într-adevăr, face parte dintr-o familie de romi, dar nu am avut probleme cu ei. Familia e modestă, dar părinţii lui au lucrat toată viaţa lor şi acum sunt la pensie. Ştiu că el e căsătorit cu o fată care e educatoare, are un copil de 2-3 ani, iar cele două surori ale sale sunt căsătorite şi lucrează în străinătate. Băiatul a lucrat ocazional, dar nu e un tânăr conflictual. Sincer, îmi pare rău de el!”- ne-a declarat primarul din Creţeni, Ion Spârleanu.