Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Braconierii din Vâlcea, „vânaţi” de poliţişti încă din primele zile ale anului 2015

Nu mai puţin de trei braconieri au picat în „plasa” poliţiştilor din Vâlcea, în primele zile ale anului. Primul a fost prins în data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 11.15, atunci când oamenii legii au aflat că în fondul cinegetic din Creţeni se află un bărbat cu o armă de vânătoare în mână. Era vorba despre Ilie P., de 61 de ani, din Rm. Vâlcea, care, într-adevăr avea o armă de vânătoare şi 12 cartuşe. Din fericire, braconierul a fost prins înainte de a omorî ilegal vreun animal, însă el totuşi s-a ales cu un dosar penale şi cu arma ridicată în vederea continuării cercetărilor.

A împuşcat ilegal un căprior

Tot în data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 17.00, alţi braconieri au fost prinşi la Stoileşti. Stelian F. şi Ion P. au împuşcat un căprior în fondul de vânătoare al localităţii, ei jupuind animalul şi cărându-l cu o autoutilitară spre locuinţele lor.

Pe drum însă, ei au fost depistaţi de poliţişti şi de inspectorii A.J.V.P.S. Vâlcea, care au găsit în maşina braconierilor atât animalul împuşcat, cât şi o armă de vânătoare ce avea 6 gloanţe în încărcător. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că animalul căprior a fost împuşcat de F. Stelian, ce este deţinător legal de armă de vânătoare, fiind ajutat de către P. Ion, din comuna Stoileşti. În continuarea se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic” – susţin poliţiştii.

Şi-a ascuns arma la un vecin de frica poliţiştilor

În Glăvile, în data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 15.55, a fost depistat un alt braconier. Ovidiu T. – 38 de ani, a fost prins de un paznic în pădure, iar când acesta din urmă a sunat la poliţie, braconierul a luat-o la fugă.

Până la urmă poliţiştii l-au prins însă, dar bărbatul reuşise să ascundă arma de vânătoare în locuinţa unui vecin din Glăvile. „S-au efectuat verificări şi nu a rezultat că s-au tras focuri de armă. nu a fost găsit vânat ucis sau rănit şi nu au rezultat probe că s-a comis fapta de braconaj cinegetic. Însă bărbatul a refuzat prezentarea pentru control a armei şi muniţiilor, motiv pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional prevăzute de art. 129, alin. 1 din Legea 295/2004 rep. –nerespectarea obligaţiei de a prezenta pentru control armele şi muniţiile deţinute, la solicitarea organelor de poliţie şi măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor, prevăzute de art. 130, alin. 2, lit. b din Legea 295/2004 rep. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342 alin. Codul Penal” – mai spun poliţiştii din Vâlcea.