Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Spectacol Extraordinar al Ansamblului folcloric “Dor Basarabean”

Chiar dacă este luni, merită la ceas de seară, de la ora 19:00, să daţi o fugă până la amfiteatrul Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea şi să vă bucuraţi urmărind un spectacol de folclor, un spectacol de la care veţi pleca mai îmbogăţiţi sufleteşte, cu atât mai mult cu cât accesul este gratuit.

Pentru prima dată la Rm. Vâlcea, luni, 22 iunie, cu taraf, cu solişti şi cu dansatori, cu tot ce înseamnă folclor autentic românesc, Ansamblul folcloric “Dor basarabean” din Erdek-Burnu/Utkonosovka, Sudul Basarabiei, vă promite o seară de neuitat. În drumul lor căte casă, către Ucraina, întorşi dintr-un turneu de la fraţii români de pe Valea Timocului, conducătorul grupului, Anatol Popescu, s-a gândit să facă un popas şi la Rm. Vâlcea, să vă facă să simţiţi cu adevărat româneşte. Tot acest efort se datorează bunei prietenii pe care o are cu Teatrul Anton Pann.

Printr-un parteneriat cu Institutul Cultural Român, şi în acest an ca şi în alţi doi, actorii păpuşari ai Teatrului Anton Pann au fost însoţiţi de către membrii Ansamblului folcloric “Dor basarabean” în turneul pe care l-au efectuat la românii din sudul Basarabiei, regiunea Odesa. Aşa cum ne spunea într-un interviu directorul şi dirijorul artistic al ansamblului,Viorel Popescu, anul acesta se împlinesc 22 de ani de la înfiinţarea ansamblului folcloric “Dor Basarabean”, 22 de ani în care au străbătut lumea în lung şi în lat. La început doar cu un taraf, ansamblul s-a extins înglobând în el şi o famaţie profesionistă de dansatori coordonată de Sergiu Andrieş, în prezent ansamblul numărând peste 35 de membrii. S-a remarcat la toate spectacolele la care au participat, la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, bucurându-se de aprecierile publicului spectator, atât pentru interpretare, cât şi pentru frumuseţea şi autenticitatea costumelor populare. Repertoriul foarte bogat, cuprinde întreaga zonă etnografică a ţării. Dansurile populare scot în evidenţă eleganţa mişcărilor, vigoarea, sunt dansuri de grup, dansuri de bărbaţi, de femei, de dragoste, de nuntă, dansuri care se dansează în diverse ocazii şi care amintesc despre trecutul poporului român, despre originile sale, despre devenirea noastră pe acest pământ.

O particularitate a Ansamblului folcloric este aceea că toţi dansatorii ştiu să cânte şi să interpreteze melodii tradiţionale. Sincer, urmărindu-i la ei acasă, în Ucraina, mi-au făcut o impresie foarte bună şi, de aceea îi recomand cu mare căldură să-i vedeţi şi dumneavoastră. Merită ca seara de luni, 22 iunie, s-o petreceţi la Teatrul Anton Pann cu Ansamblul folcloric “Dor basarabean”. Fiecare participare a Ansamblului conduce către spectacole de succes, cu mulţumirea şi satisfacţia deplină că aţi văzut un spectacol bun, un spectacol care se desfăşoară în aer liber, în frumosul amfiteatru al Teatrului Anton Pann. Vă aşteptăm cu drag!