Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EVENIMENT: Cinci ani de la întronizarea ÎPS Dr. Varsanufie la Râmnicu Valcea

În urmă cu 5 ani, Varsanufie Prahoveanul, fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, a fost întronizat arhiepiscop al Râmnicului. Înaltul prelat a devenit astfel cel de-al 42-lea conducător al Eparhiei din Vâlcea. Varsanufie Prahoveanul a primit mantia, crucea şi cârja arhiepiscopală de la Înaltpreasfinţitul Irineu, mitropolitul Olteniei.

În cei cinci ani de păstorire, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a avut o agendă bogată în activități misionare, social-filantropice şi pastorale, sporind, în acest răstimp, programele catehetice dedicate copiilor şi tinerilor din Arhiepiscopia noastră.
Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, posesor al unei dimensiuni religioase și spirituale înalte, emanate din temeinica însușire și profunda trăire a vieţii lui Hristos, pe care o propovăduiește intens, s-a dovedit, în toate acțiunile sale, în cei cinci ani de păstorire a Eparhiei Râmnicului, un ierarh dinamic, într-o permanentă căutare de nou, cu mare iubire față de cultură și valorile neamului românesc. S-a distins, totodată, prin receptivitate faţă de nevoile comunităţii vâlcene, ale eparhiei pe care o conduce.

Primarul Gutău, mesaj de felicitare

De cinci ani suntem martori ai păstoririi pline de har pe care Înaltpreasfinţia Sa Arhiepiescopul Varsanufie a adus-o peste poporul drept-credincios al Râmnicului şi al Vâlcii. Am fost de faţă, în tot acest timp, la nenumărate şi minunat de chibzuite fapte pline de credinţă, care au sporit cultura locului, au întărit zidurile sfintelor lăcaşe şi au umplut de speranţă sufletele năpăstuiţilor.
Înaltpreasfinţia Sa ne-a fost sprijin atunci când ne-a fost greu şi s-a bucurat alături de noi la momentele de sărbătoare.
La împlinirea a cinci ani de la întronizarea ca Arhiepiscop al nostru, ne rugăm bunului Dumnezea să îi dea încă mulţi ani de aleasă păstorire pe tronul arhieresc al Râmnicului, sănătate şi puterea de a-şi duce lucrarea până la capăt!
La mulţi şi plini de vrednicie ani!