Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Unii ramniceni isi fac dreptate cu pistolul

• Cu arma la purtător/În plină stradă
În ultima perioadă , polițiștii vâlceni se confruntă cu situații din ce în ce mai tensionate. În preajma Sărbătorii Sfinte a Crăciunului, unii râmniceni au înțeles să-și facă dreptate cu pistolul. În doar două zile, 23 și 24 decembrie, pe străzile Râmnicului au avut loc două conflicte armate, care, din fericire, nu s-au soldat cu victime. Un râmnicean, B. Florin, a sesizat polițiștilor un conflict care s-a desfășurat în noaptea de 22/23 decembrie a.c. în jurul orelor 03.40. Acesta, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, în zona River Plaza Mall, pe str. Calea lui Traian, a fost oprit de alt râmnicean, M. Bogdan, de 29 ani, din Rm. Vâlcea, conducă torul unui autoturism marca ”MERCEDES BENZ. Între cei doi a avut loc o altercație, pe fondul unei datorii de 300 euro, iar cel de-al doilea l-a amenințat cu un pistol și l-a lovit cu pumnul pe Florin. Din fericire, apariția în timp record a polițiștilor a făcut ca Bogdan sănu folosească pistolul pe care-l avea în dotare. La locul incidentului a apărut un echipaj de poliție format din ag. șef. DAN PETRE și ag. șef GLUGĂ DUMITRU, care au calmat spiritele. Din verifică rile efectuate de polițiști, s-a stabilit că M. Bogdan este deținător autorizat al unui pistol cu gaze lacrimogene și cu bile de cauciuc, calibru 9 mm.

 

Polițiștii au confiscat o armăcu gaze

Un alt conflict dezamorsat de polițiști s-a petrecut în Ajunul Crăciunului. Astfel, în jurul orelor 23.30, la dispeceratul IJP s-a primit o sesizare telefonică despre faptul că într-un bar din zona Lenin Sud o persoanăamenințăcu arma pe ceilalți din bar. Polițiștii au plecat imediat spre zona menționatăși au stabilit că persoana în cauzăse numește S. Nicolae de 37 ani din Rm. Vâlcea. Din primele informații, se pare că agresorul ar fi avut un conflict verbal cu două persoane din bar și i-a amenințat cu un pistol cu gaze, marca M.E.38 Compact calibru 9 mm. Din fericire, nici în acest caz agresorul nu a folosit arma, iar polițiștii au decis ridicarea ei pentru cercetări.

 

Cu pistolul la discotecă

În noaptea zilei 23/24.12.2006, lucrătorii de la postul de poliție Orlești, au fost sesizați despre faptul că , în discoteca din Orlești, unde erau circa 300 persoane, agenții, din cadrul societății ce asigurăpaza, au găsit asupra numitului I. GEORGE de 19 ani din Rm. Vâlcea, un pistol cu cartușe iritant lacrimogene și bile din metal. A fost luatălegătura cu lucrătorii de la biroul arme și s-a hotărât ridicarea armei, întocmirea documentelor necesar de constatare a contravenției pe linia Lg. 62/1991. Cercetările Continuă .

Magda Tolea