Acasă Arhiva „Titlul, apoi Liga Campionilor!”

„Titlul, apoi Liga Campionilor!”

    ” Gheorghe Tadici a venit la Oltchim cu gândul de-a respecta dorința lui Constantin Roibu ” fostul mare inamic al vâlcenilor a semnat un contract pe doi ani cu gruparea chimistă, având ca obiectiv, în sezonul următor, titlul național

 

      „două luni au durat tratativele cu domnul Tadici, dar nu s-a pus vreodată problema banilor. A fost greu să-l convingem să plece de la Zalău, unde a activat ca antrenor al echipei de handbal încă din 1974. Și pentru acest lucru, pentru că nu a schimbat echipele, îl apreciez foarte mult”, a prezentat marți, pentru început, președintele Ioan Gavrilescu tranzacția anului pentru Oltchim: venirea antrenorului Gheorghe Tadici.

S-a vorbit, la un moment dat, de aducerea a două rusoaice Romenskaia și Sidorova în lotul vâlcean, însoțite chiar de antrenorul Evgheni trefilov. „Pista cu cele două rusoaice nu este abandonată, dar așteptăm data de 2 iunie, când se termină campionatul la ei. Ori vin amândouă , ori niciuna! Aceasta este una din condițiile lor esențiale”, a dezvăluit președintele CS Oltchim. Apoi, acesta și-a adus aminte că , acum cinci ani, dacă ar fi fost întrebat în legătură cu posibilitatea aducerii lui Tadici la Vâlcea, ar fi răspuns: „Peste cadavrul meu.” Dorind să instaureze ordinea (nu duritatea, cum este percepută „metoda Tadici”), diriguitorii CS Oltchim l-au ales pe tehnicianul zălăuan.

 

      Nouă transferuri certe

 

      Fostul tehnician al Silcotub Zalău a semnat cu Oltchim un contract valabil până în 2008, obiectivul principal fiind alcă tuirea unei formații competitive, care să atace Liga Campionilor. „Ne dorim, pentru sezonul următor, titlul național și apoi participarea în Cupa Campionilor. Acesta este visul nostru mai vechi”, a spus managerul general al Oltchim SA, Constantin Roibu. După ce a primit de la noul antrenor un set de pahare și-o sabie „dacă nu ne facem treaba, haț” (Tadici) -, directorul Roibu a spus că venirea acestuia la Oltchim este cel mai important cadou de ziua sa (marți, Constantin Roibu și-a serbat aniversarea).

Șefii de la CS Oltchim au gândit performanța internațională pe „scheletul” echipei naționale ce-a cucerit, la finele anului trecut, medaliile de argint la Campionatul Mondial din Rusia. Deja, interul Steluța Luca și extrema Valentina Elisei-Ardean au jucat pentru Oltchim. Lor li se alătură interul Narcisa Lecușanu și pivotul Ionela Gâlcă (ambele au evoluat în străinătate), dar și „contigentul Silcotub”, format din Ramona Maier, Valeria Beșe-Motogna, Tereza Tamaș și Roxana Gatzel. În fine, antrenorul Tadici a cooptat-o la Oltchim și pe extrema Iulia Pușcașu de la HCF Piatra Neamț și aștepată terminarea negocierilor cu portarul Luminița Huțupan-Dinu, care este dorită și de rivalii de la Rulmentul Brașov.

 

      Vrea să-l satisfacă pe Roibu

 

      În febra pregătirii meciurilor cu Serbia-Muntenegru din preliminariile Campionatului European, selecționerul vicecampioanei mondiale a recunoscut că sunt mai importante planurile naționalei, pentru moment. „Trebuie să ne califică m la Europene!, este cel mai important La Vâlcea se va forma o echipă extraordinară, care poate să facă performanță. La Zalău am câștigat trei titluri și-o Cupă a României, acum vreau să depășesc la Vâlcea aceste performanțe. Îmi doresc să formez echipa pe care și-o dorește domnul Roibu. La câți bani a investit, merită un succes notabil. Știu că va fi greu, cu atâtea valori în echipă. Va fi greu să articulez sistemul, să-l fac să funcționeze ca un metronom. E nevoie de sprijinul publicului, care să fie alături de echipă, dar și de al presei”, a declarat Gheorghe Tadici.

 

      Cu lotul la Moeciu

 

      Selecționerul Tadici a ajuns marți seară la Moeciu, unde pregătește o partea din lotul cu care va aborda meciurile cu Serbia-Muntenegru din preliminariile CE. Împreună cu secundul său Dumitru Muși, Tadici a convocat 22 de handbaliste. „În primă fază, pentru stagiul de la Moeciu, vin 16 jucă toare – Tamaș, Rădulescu, Ardean, Maier, Gîlcă , Ivan, Cartaș, Lecușanu, Tîlvîc, Gatzel, Luca, Motogna, Demetercă , Manea, Pușcașu și Meiroșu. Li se vor alătura apoi, pe 21 mai, la Ploiești, Huțupan, Brădeanu, Vărzaru, Tivadar, Avădanii, Aneta Gheorghe. Acestea nu pot să vină în prima perioadă, pentru că sunt angrenate în finalele cupelor europene”, a afirmat Tadici.

Narcis Stefan

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.