Acasă Arhiva Jandarmi pentru cateva ore

Jandarmi pentru cateva ore

        fiecare copil a fost invitat să pună mâna pe arme și, îndrumați de câte un jandarm, au fixat o țintă și au apăsat pe trăgaci

 

        Peste tot în lume Ziua Copilului este sărbătorită în data de 1 iunie. Cu această ocazie, jandarmii au organizat un eveniment inedit, destinat celor mici. Timp de câteva ore, copiii au putut să vadă aspecte legate de profesia de jandarm. La această acțiune, intitulată „Ziua Porților Deschise”, au participat peste 60 de elevi de la Școala Nr. 10 Rm. Vâlcea, precum și de la Școala Nr. 4. Copiii, însoțiți de învățătoare, au fost întâmpinați de Cristian Turcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, care i-a invitat să vizioneze un film documentar cu acțiunile jandarmilor. După ce au văzut imaginile, elevii curioși au dorit să afle dacă acțiunile pe care le-au văzut în imaginile prezentate sunt reale, sau dacă sunt doar simulări. Jandarmii le-au spus elevilor că ceea ce au văzut, sunt simple exerciții de antrenament, dar că acestea, sunt totuși, bazate pe întâmplări reale.    Mulțumiți de răspunsurile primite, tinerii au trecut la vizitarea spațiilor unde își desfășoară jandarmii activitatea de zi cu zi. Prima oprire a fost în biroul inspectorului șef, în care au zăbovit, curioși, timp de câteva minute.  Apoi, ei au invadat dispeceratul unde le-a fost prezentată aparatura cu care se preia un apel de urgență. Următoarele obiective au fost dormitoarele militarilor în termen. Aici, Cristian Turcu le-a explicat elevilor că 2006 este ultimul an în care vor mai exista militari în termen, ei urmând a fi înlocuiți cu voluntari. După aceea, cu mic cu mare copiii s-au adunat în curtea unității unde au asistat pe viu la executarea unor exerciții de apărare. Mai mult, jandarmii s-au „prefăcut” că arestează o membrii unei gaști care s-a luat la bătaie într-un bar, stârnind râsetele și aplauzele elevilor.

        Jandarmii vâlceni le-au făcut elevilor demonstrații live, arătându-le cum se folosește o pușcă sau un pistol. Fiecare copil a fost invitat să pună mâna pe arme și, îndrumați de câte un jandarm, au fixat o țintă și au apăsat pe trăgaci. Elevii au participat După aceea la un concurs de poezie. Cinci elevi din fiecare clasă au fost invitați pe scenă să recite câte o poezie. La final ei au fost premiați cu diplome și tricouri care să le aducă aminte de ziua petrecută alături de jandarmii vâlceni. De asemenea, au fost răsplătiți și elevii care au participat la jocurile sportive, în urmă cu o zi, cu medalii, cupe și diplome.  Ultimul obiectiv din itinerariu a fost Grădina Zoologică .

Claudia STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.