Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

‘Emilian Francu ar trebui sa fie atent la oamenii cu care se inconjoara’

” Consilierul județean PNL, Mircea Poenaru afirmă

 

” Rep.: Ce părere aveți despre atitudinea colegilor dvs. din ultima ședințăa Consiliului Județean?

” Mircea Poenaru: Am o părere foarte proastădespre unii dintre colegii mei din Consiliul Județean. Acum era prima ședințăcare se ținea în noua sală, una foarte frumoasăși profit de moment pentru a felicita executivul CJ Vâlcea. Din păcate, atunci când sunt camere de luat vederi sau reprezentanți ai presei, unii colegi de-ai mei se dau în stambă. Cred că și dvs. ați fost prezentăîn sala Consiliului Județean și ați văzut că cele mai mari discuții le-a generat punctul de pe ordinea de zi privind restructurările și reducerea paturilor spitalelor din județ. Cred  că atitudinea colegilor mei, Dionisie Dubinciuc și Traian Dobrinescu, care i-au pus la punct pe Ioan Cîlea, domnul Pârvu și Nicolae Pătru, spune multe.

” Rep.: Având în vedere că la următoarea ședințăa CJ Vâlcea a fost anunțat, pe ordinea de zi, punctul privind transformarea RADJP-ului, sunteți unul dintre consilierii județeni care susțineți transformarea RAJDP Vâlcea în societate comercială? Considerați că în acest fel regia va fi adusăpe linia de plutire?

” M.P.: Acest punct a mai fost o datăpe ordinea de zi. Noi, consilierii Alianței D.A., am încercat săamânăm luarea unei decizii pentru că promotorul acestei idei de transformare a Regiei în societate comercialăa fost Dumitru Bușe. În aceea perioadă , dânsul fiind în spital, noi am cerut amânarea acestui punct, ceea ce consilierii PSD și PRM au refuzat. De aceea, punctul nu a trecut. Eu sunt pentru transformarea Regiei de Drumuri și Poduri Vâlcea, pentru că responsabilitatea va fi mult mai mare, iar banii statului nu vor mai fi aruncați pe apa sâmbetei. Cred că prin această transformare, Consiliul Județean Vâlcea va face multe economii.

” Rep.: Banii repartizați de Consiliul Județean Vâlcea și-au atins scopul de fiecare dată?

” M.P.: Vreau săvăspun că eu sunt consilier județean din anul 2004 și am convingerea că marea majoritate a distribuirii banilor a fost corectă. Cu toate astea, din punctul mei de vedere, anumite lucrări lasăde dorit și acolo se scurg mulți bani. Mai ales că la Regia de Drumuri și Poduri știe toată lumea ce fel de lucrări se execută. Avem numeroase exemple în acest sens

” Rep.: Cum comentați cele apărute în „Ziua”, în ceea ce privește afirmațiile lui Emilian Frâncu la adresa lui că lin Popescu Tăriceanu?

M.P.: Nu aș vrea săcomentez prea mult acest lucru pentru că oamenii din județ știu că noi am avut alegeri în anul 2005 și eu nu am fost în echipa lui Emilian Frâncu și bineînțeles pot săcreadăcă sunt subiectiv. însă , am și eu o părere despre aceste afirmații. Eu am stat de vorbăcu președintele Frâncu și poate fiecare dintre noi, în cazul în care eram stresați sau nervoși, am fi aruncat vorbe urâte ori am fi folosit un limbaj neadecvat. Dar, ca săfiu sincer, nici eu nu m-am așteptat săaud asemenea vorbe porcoase din gura unui deputat. Repet, am stat de vorbăcu domnul Frâncu și el regretădiscuția pe care a avut-o cu Ludovic Orban. Bine, nu regretădiscuția pe fond, ci mai degrabăvocabularul pe care l-a folosit. Încă o dată, văspun că sunt situații în viațăcând din anumite motive îți ieși din fire și vorbești foarte urât.

” Rep.: Cum credeți că a ajuns această înregistrare în mâinile reporterilor de la cotidianul național „Ziua”?

” M.P.: Și Emilian Frâncu s-a tot întrebat cum această convorbire telefonică particularăa ajuns în presă. Se tot întreba de la cine i se trage, dacă îi sunt ascultate telefoanele sau dacă Ludovic Orban a pus la cale acest lucru. Deci, erau întrebări la care nici dânsul nu găsea răspunsul. Eu cred că această discuție a avut loc exact așa cum a apărut în ziarul „Ziua” pentru că sunt multe modalități de a asculta telefoane sau a înregistra convorbiri. Din ce ne-a comunicat dânsul, întâlnirea de la Micești a avut un alt caracter și nu era o încercare de răzvrătire.

” Rep.: Știați de întâlnirea de la Micești?

” M.P.: Nu, eu nu știam. însă , anumiți colegi de-ai mei știau. Din câte am înțeles, acolo s-au discutat lucruri normale. Eu știu că între anii 2002-2004, când eram în opoziție, aveam întâlniri cu județele din Olt, Dolj, Gorj și nu eram trași de urechi atunci. Pe fond, poate președintele Frâncu a avut dreptate. Eu nu măferesc săspun pentru că toată lumea știe că eu sunt un om deschis și spun lucrurilor pe nume. Ceea ce am de spus îi spun domnului Frâncu în față. La noi, la liberali, totul se face cu pumnul în gură. Poate această afirmație îi dăde gândit și președintelui Frâncu pentru că și el mai are astfel de atitudini în cadrul ședințelor noastre CEX, când ne oprește înainte de a discuta anumite lucruri. Probabil și la el s-au adunat foarte multe lucruri nebăgate în seamăde președintele Tăriceanu și a avut o răbufnire.

” Rep.: Săînțelegem că acum dvs. îi reproșați domnului Frâncu că nu întotdeauna ascultăși părerile colegilor săi din cadrul organizației PNL Vâlcea?

” M.P.: Bine spus, nu întotdeauna. Mai ascultă, dar așa cum ați spus, nu întotdeauna. Eu îi transmit că ar trebui săfie atent la oamenii cu care se înconjoară. Dacă acum ei sunt supuși și mielușei, s-ar putea sădevinăcei mai mari adversari și câini sălbatici împotriva lui. Eu cred că între timp a înțeles că echipa cealaltă, în competiția care avut loc în 2005, a luptat pentru scopurile ei și nu are rost săexiste răzbunări din partea dânsului sau a unor colegi de-ai lui. Dacă suntem uniți, putem realiza ce ne-am propus. Eu văspun că în 2008, Partidul Național Liberal Vâlcea vrea săcâștige alegerile la nivel județean.

” Rep.: Care este atmosfera în partid?

” M.P.: În ultimele luni, cred că a fost foarte bună. Noi, la nivelul județului Vâlcea, suntem structurați în felul următor: Biroul Permanent Teritorial (BPT) și Comitetul Executiv (CEX). Toate hotărârile de zi cu zi se ia în BPT. Eu nu fac parte din acest birou și astfel, nu văpot spune care este atmosfera din ultimele zile, dupăapariția acelui articol.

” Rep.: Ce funcție și ce atribuții aveți la Clubul Sportiv Municipal Rm. Vâlcea?   

” M.P.: Din data de 1 septembrie 2006, am fost numit director sportiv la Clubul Sportiv Municipal Rm. Vâlcea. În principal, măocup de echipa a doua, înscrisăîn divizia D, și de echipele de copii și juniori. Se încearcă crearea unui centru de copii și juniori foarte puternic. Noi ne-am propus ca obiectivul săfie promovarea unor tineri jucă tori la echipa din Vâlcea. Este inadmisibil ca în momentul de fațăsăjoci cu vreo 16 jucă tori din afara județului și doar vreo 5-6 din Vâlcea. Deci, în maxim doi ani vrem ca cel puțin 3-4 copii săfie promovați la echipa mare. Vizavi de CSM, vreau sămai spun că un rol important în parcursul de pânăacum al echipei l-a avut și viceprimarul Monceanu. Dupăcele întâmplate în Râmnic cu arestarea celor doi edili, vicele s-a implicat și are un merit deosebit. Cât despre arestarea lui Mircea Gutău, țin săspun că îmi pare foarte rău de ce i s-a întâmplat. Acest om a făcut în Râmnic, în doi ani de zile, ce nu au făcut ceilalți primari în atâția ani de mandat. Nu vreau săcomentez cele întâmplate pentru că sunt convins că justiția va decide corect pânăla urmă. însă , sper din tot sufletul să-i dea drumul cât mai curând. Am vorbit și cu vicele Monceanu care îmi spunea că ar fi foarte fericit dacă primarul Mircea Gutău va fi eliberat.

Claudia Stanciu