Acasă Arhiva Dumitru Lazar a dat in judecata Consiliul Judetean Valcea

Dumitru Lazar a dat in judecata Consiliul Judetean Valcea

       ” Culmea tupeului ” fostul director al Bibliotecii contestă procedura președintelui CJ Vâlcea, Dumitru Bușe prin care l-a destituit, precum și competența comisiei pentru evaluarea Proiectului de management ” el spune că nu a apelat la chemarea în judecată a Consiliului Județean Vâlcea dintr-un orgoliu personal ci „dintr-un gest de apărare, în general, a demnității umane. Consider că viitorul nu trebuie să rezerve astfel de lovituri și altora”

 

       Nu credeam că ne-ar mai putea surprinde vreodată ceva din ceea ce ar putea face fostul director al Bibliotecii Județene Vâlcea.  Și cum niciodată să nu spui niciodată pentru că ai putea avea surprize, tot așa și noi ne-am mirat când am văzut că Dumitru Lazăr a acționat în judecată Consiliul Județean pentru anularea dispoziției de destituire din funcție. Din anul 1998, de când Dumitru Lazăr a fost numit în funcție și până la sfârșitul lunii iunie a.c., presa vâlceană a tras numeroase semnale de alarmă asupra numeroaselor abuzuri săvârșite de acesta în funcția de conducere. După ce a fost eliberat din funcție, Lazăr nu s-a resemnat cu gândul că nu va mai ocupa fotoliul că lduț al instituției de cultură. Și, astfel, el a înaintat președintelui Tribunalului Vâlcea, Petre Dinescu, o plângere împotriva  comisiei de evaluare care l-a zburat din postul în care a stat confortabil opt ani.

       Ultimul strigăt din genunchi

       Motivele invocate de fostul director al Bibliotecii Județene Vâlcea, Dumitru Lazăr sunt nejustificate. El susține că nici până acum nu i-au fost comunicate în mod oficial notele pe care le-a obținut în urma evaluării „Proiectului de management privind dezvoltarea lecturii publice în Vâlcea” și a activității sale pe perioada 2002-2006. „Nici până astăzi nu știu notele obținute la cele două probe (proiect + activitate) și de motivul pentru care am fost destituit. Singura mențiune referitoare la activitate, că „rezultatul evaluării este negativ”, este insuficientă și confuză. Neanunțându-mi-se la timp rezultatul evaluării, concretizat prin note și consecințe, nu am avut posibilitatea să contest media finală și să solicit reanalizarea și reevaluarea documentelor prezentate de mine” – se arată în plângerea formulată de Dumitru Lazăr. Acesta, în cerere, își aduce singur lauri, pozând în victimă. Lazăr ține cu tot dinadinsul să menționeze că în cei opt ani de zile, cât a fost directorul Bibliotecii Județene Vâlcea, nu și-a luat decât 36 de zile de concediu, deși i se cuveneau nu mai puțin de 206. „( ) Am fost permanent prins în activitatea de investiție și/sau de dezvoltare și modernizare a Bibliotecii” se plânge Dumitru Lazăr.

       Ipocrizia lui Dumitru Lazăr

       După ce pe vreo două pagini, Dumitru Lazăr se laudă de unul singur cu „realizările sale”, pe care nu merită să le menționăm, el începe să arunce cu noroi în cei care l-au sprijinit atâția ani de zile. Fostul director al Bibliotecii Județene Vâlcea îl acuză pe Dumitru Bușe, președintele CJ Vâlcea, că încă de la instalarea sa în funcție a pornit „vânătoarea de vrăjitoare”. „( ) Din păcate, noul Consiliu Județean ales, noua conducere operativă a acestuia din legislatura 2004-2008 (președinte, Domnul Dumitru Bușe), în loc să continue opera începută de predecesori prin alocarea de fonduri pentru automatizarea serviciilor Bibliotecii, pentru a o face mai performantă la nivelul exigențelor societății informaționale a început, „vânătoarea de vrăjitoare”, inițiind, programând și desfășurând, fie prin aparatul propriu, fie prin conducerea operativă, fie prin Comisia de învățământ, Cultură și Sport a Consiliului Județean ales, fie prin Curtea de Conturi, numeroase controale și verifică ri, vizând găsirea „vinovăție” directorului  Lazăr și demiterea lui” își Continuă Lazăr plângerea.

       Fostul director al Bibliotecii contestă comisia de evaluare

       Tupeul lui Lazăr merge și mai departe de atât. După ce contestă procedura președintelui CJ Vâlcea, Dumitru Bușe, prin care l-a destituit, fostul director al Bibliotecii mai contestă și competența comisiei pentru evaluarea Proiectului de management. Astfel, rând pe rând, Lazăr face o analiză a competenței fiecă rui membru al comisiei de evaluare, numită prin dispoziția președintelui CJ Vâlcea. „Florin Epure, profesor de istorie, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Vâlcea nu a avut nicodată tangență cu activitatea bibliotecii, decât ca simplu utilizator, iar funcția pe care o îndeplinește de  numai opt luni, nu-l face automat și specialist în domeniul bibliotecii și biblioteconomiei. Mihai Moldoveanu, profesor de istorie, inspector școlar general la ISJ Vâlcea, nu a lucrat niciodată în domeniul culturii, cu atât mai mult în domeniul biblioteconomiei. Gheorghe Vieru, profesor de matematică , președintele Comisiei de învățământ, Cultură și Sport a CJ Vâlcea, funcție politică ocupată După alegerile din 2004, care evident nu îi dă și calitatea și competența de specialist în domeniul culturii și cu atât mai mult în domeniul biblioteconomiei” se mai arată în plângerea înaintată președintelui Tribunalului Vâlcea, Petre Dinescu.

       Dumitru Lazăr a fost destituit din funcție pentru că la evaluarea activității sale, comisia l-a punctat cu nota 6.20. Totuși, el spune că nu a apelat la chemarea în judecată a Consiliului Județean Vâlcea dintr-un orgoliu personal ci „dintr-un gest de apărare, în general, a demnității umane. Consider că viitorul nu trebuie să rezerve astfel de lovituri și altora” a conchis fostul director al Bibliotecii.

Claudia Stanciu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.