Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 

” DINȚIȘOR” S-A ÎMBURGHEZIT

 

” Timpul electoral intră-n sac, zi După zi. Candidații vâlceni la demnitățile parlamentare au și luat județul la picior, furând startul alegerilor care se va da peste o săptămână. Dar dacă oamenii își fac o campanie civilizată, de ce săfie sancționați pentru această ilegalitate? Mizeria politică va veni După 1 noiembrie și se cam și știe cine va arunca cu zoaie în contracandidații lor. Deocamdată, „poftitorii” parlamentari se ocupăcu strângerea fondurilor necesare campaniei lor și nu a partidului. Desigur, cunoscutul îmbogățit peste un mandat (în cei 4 ani de când este liberal și consilier municipal), Ion Nicolae-Dințișor s-a și pus pe adunat. Mai toți oamenii de afaceri vâlceni au fost „colindați” de el, nu înainte de a li se sugera că dacă nu bagămâna adânc în teșcherea, pot avea necazuri, așa că -i mai bine săse alinieze dorinței lui de continuarea îmbogățirii fără just temei. Pentru că mulți afaceriști vâlceni, din teamăcă vor veni pesediștii la putere și îi va costa mult, dacă se află, susținerea liberalului pârât, „cotizează” fără a mai cere chitanță. Bani mulți și fără miros. Omul are casa în construcție și nu o fi fraier săcheltuiască toți banii strânși pe materiale propagandistice, amăgind o demnitate unde știe că reprezintădoar corp ansamblu electoral. O săvedeți că Dințișor va înregistra cel mai slab scor dintre candidații la Parlament, dând un umilitor șut muncii politice de patru ani de zile a colegilor săi. Individul ăsta care în anul 2000 (pe când a fost numit viceprimar al Râmnicului) nu avea bani nici sămeargăcu autobuzul și i-a cumpărat un prieten haine ca săarate și el mai acă tării în scaunul secund la primărie, a ajuns săfie unul dintre cei mai bogați politicieni. Opulența lui sfidează sărăcia multor râmniceni, dar și modestia liberalilor cinstiți din organizația vâlceană . Un mucalit râmnicean, hâtru și impetuos, ne-a trimis la redacție o poezie intitulată”Balada lui Moș Dințișor”, prin care Ion Nicolae este ridiculizat și criticat într-un mod teribil de realist și spiritual. Pentru plăcerea electorilor din municipiul Rm. Vâlcea, vom edita balada aceasta în mii de exemplare, promițându-văplăcerea de a o savura, citind-o chiar în domiciliul familial. De la 1 noiembrie, urmeazăsăcunoașteți adevărata Față a celui ce va fi considerat „mândria orașului” (ce s-a săturat de el) – Ion Nicolae.

 

ION NICOLAE IA BANI LA NEGRU

 

” Măndel Frâncu – omul care l-a lansat și l-a îmbogățit pe tuciuriul zis „Dințișor din aur de trompetă” candidează, la parlamentare, în Colegiul Horezu – Brezoi. Localitățile Vaideeni și Mateești sunt parte componentăa acestui colegiu, având, însumat, 7.607 alegători. Guvernul liberal i-a dat lui Frâncu un fault de zile mari. La repartizarea sumelor din bugetul de stat pentru cheltuielile curente și de capital, primăriile acestor localități nu au primit niciun ban. La fel s-a întâmplat și cu localitățile Rm. Vâlcea și Lădești, ce au 117.556 alegători. Tristăsoartăpentru mincinosul și gureșul de Frâncu. Săvedem, acum, ce va spune el în campanie, când îl vor lua alegătorii la întrebări? Unde le sunt banii candidatule? Sfătuim staff-urile electorale ale contracandidaților săi (de la PSD și PD-L) să-l popularizeze și să-l arate cu degetul, în micimea lui politică de stânga. că prea se dămare și de neclintit, pe soclul făcut din zahăr ars, unde vine cuțu-cuțu, face (3,14 – 3,14) si gata ceaiul

 

FRÂNCU E IPOCRIT ȘI IMORAL

 

” Politicienii adevărați sunt foarte rari, în general în istorie, iar în spațiul nostru, carpato-danubiano-pontic lipsesc cu desăvârșire – vin la popor pentru a cere/ a primi dreptul de a-i reprezenta în Parlamentul European. Trecând peste prestația jalnică a aleșilor neamului în parlamentul național, nu putem sănu remarcă m ipocrizia și imoralitatea politicienilor mioritici. Acum, în mod imoral și ipocrit aceeași politicieni vâlceni vin și cer săfie mandatați de electorat, ca reprezentanți ai lor în Parlament. Și ce săfacă ? Săparticipe la elaborarea de legi anticreștine și antinaționale, săadopte în regim de haită- pentru că în conformitate cu principiile europene apartenența la un grup politic european este mai importantădecât identitatea națională- a unor hotărâri antiromânești și antihristice?! Una dintre aceste figuri politice lovite de ipocrizie este și deputatul liberal Emilian Frâncu, care, și nu este prea mult de atunci, a spus presei – declarație pe care, apoi, nu a mai vrut s-o recunoască nici în ruptul capului, că în tinerețea sa zbuciumatăa avut legături cu Securitatea, prin natura funcției pe care a îndeplinit-o în perioada în care a lucrat la PTTR (actuala Companie NaționalăPoșta Română), dar și atunci când a lucrat ca și ghid la BTT (Biroul de Turism pentru Tineret). În concepția sa, informă rile pe care le-a făcut la Securitate, nu au făcut rău nimănui. Așa au spus toți și, în timp, s-a dovedit că au fost printre cei mai mari turnători ai neamului. Iatăce spunea Frâncu într-o conferințăde presă : „Am semnat note și în perioada în care am fost șef al Compartimentului Personal de la PTTR, dar, această sarcinăera prevăzutăîn fișa postului”. Măi, săfie! Adică telea, securiștii învățaserădrumul, încet dar sigur, al formă rii unui turnător de profesie. Degeaba încearcă Frâncu săse ascundăîn spetele unor așa-zise „obligații” de serviciu care erau impuse de sistemul comunist în care am trăit atâta amar de vreme. Adevărul este unul singur. Cine nu vroia săcolaboreze cu Securitatea, era liber sărefuze. Cine accepta, o făcea din plăcere și pentru a se pune bine cu grangurii comuniști.

Și pentru că tot vorbeam de imoralitatea Frâncului nu trebuie uitat nici episodul, de care liberalul nu mai amintește nici dacă -l pici cu ceară, când, tot După Revoluție scria cu drag și spor zeci de articole pentru odioasa revistăcare murdărea presa localăde atunci, intitulată, în batjocura bunului-simț, „Sex și Crimă”. Alegătorul știe, însă , ce săaleagă. Nu poate pune ștampila în dreptul unui politician (și ne referim aici la Emilian Frâncu) al că rui nume este, După cum se vede sinonim cu ipocrizia și imoralitatea.

 

POLITICIENII ȘI PORUMBEII

 

  Politicienii nu pot fi comparați decât cu porumbeii. De ce? Pentru că , atunci când sunt jos, îți mănâncă din palmă, iar când sunt sus, fac kk în capul nostru.

 

 PREȚUL BENZINEI RĂMÂNE RIDICAT

 

 În ultima vreme, prețul barilului de petrol s-a redus la jumătate, astfel că , de la 140 dolari, a scă zut la 70, dar benzina și motorina au scă zut cu doar 1000 de lei. E bătaie de joc, deoarece guvernul ține taxele și accizele la fel de mari, iar stațiile Peco nu vor sărenunțe la prețurile practicate, având un profit uriaș. Daca ei își bat joc de noi, haideți să-i boicotam. S-a decis ca în zilele de 27,28 și 29 octombrie toți șoferii care văd această mizerie săfacă front comun și nimeni, pentru nimic în lume, sănu alimenteze mașina și sănu cumpere nimic din stațiile de carburanți. Sperăm ca prin acest mod de protest să-i provocă m și săvedem o reacție pozitivăla acest guvern care Continuă săîși batăjoc de noi!